FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEVERNA OSETIJA: TERORISTI MINIRALI SPORTSKU DVORANU U KOJOJ DRŽE TAOCE

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Napadači koji su zauzeli školu uBeslanu minirali su sportsku dvoranu u kojoj drže taoce, rekao jeglasnogovornik predsjednika Sjeverne Osetije Ljev Dzugajev, a prenosiagencija RIA Novosti.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Napadači koji su zauzeli školu u Beslanu minirali su sportsku dvoranu u kojoj drže taoce, rekao je glasnogovornik predsjednika Sjeverne Osetije Ljev Dzugajev, a prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, među teroristima su i dvije žene samoubojice.

Jedan je talac pušten kako bi policiji predao poruku terorista u kojoj je pisalo "čekajte", javila je RIA Novosti pozivajući se na lokalne vlasti koje su također priopćile da teroristi zasad nisu postavili nikakve druge zahtjeve.

Međutim, prema drugim izvorima, oni su zatražili susret s predsjednicima Sjeverne Osetije i Ingušetije i s poznatim pedijatrom Leonidom Rošaljom, a navodno traže i oslobađanje terorista uhićenih u susjednoj republici Ingušetiji.

Interfax pak javlja da su teroristi zaprijetili da će dići školu u zrak u slučaju napada snaga sigurnosti.

Agencije barataju različitim podacima o broju talaca koji se kreće od 120 do 400. Itar-Tass javlja da je gotovo 50 djece uspjelo pobjeći.

U međuvremenu rusko ministarstvo za izvanredna stanja je obavilo posljednje pripreme za slanje transportnog zrakoplova Iljušina 76 s liječnicima i spasilačkim ekipama u Sjevernu Osetiju.

Sedam ranjenih prilikom napada na školu zatražilo je pomoć u lokalnoj bolnici. Svi oni bili su izvan škole u vrijeme napada i samo su lakše ozlijeđeni. Lokalne vlasti su priopćile da su tri osobe poginule.

Prema posljednjim informacijama, nakon što su teroristi iznijeli svoje zahtjeve i predali videokasetu, za koju se ne zna što sadrži, ponovno je počela pucnjava iz automatskog oružja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prekinuo je u srijedu svoj odmor i vratio se u Moskvu zbog talačke krize, javio je Interfax. Kremlj je priopćio da je Putin pozvao ministra unutarnjih poslova i čelnika FSB-a na konzultacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙