FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEVERNA OSETIJA: OTMIČARI PUSTILI NA SLOBODU 15 DJECE

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Petnaestoro djece pušteno je naslobodu iz škole u Beslanu u ruskoj pokrajini Sjevernoj Osetiji, kojusu u srijedu ujutro, prvog dana nove školske godine, zauzeli nepoznatinapadači i uzeli za taoce djecu i učitelje, javila je agencijaItar-Tass.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Petnaestoro djece pušteno je na slobodu iz škole u Beslanu u ruskoj pokrajini Sjevernoj Osetiji, koju su u srijedu ujutro, prvog dana nove školske godine, zauzeli nepoznati napadači i uzeli za taoce djecu i učitelje, javila je agencija Itar-Tass.

Međutim, napadači su zaprijetili da će ubiti 50 djece za svakog svog borca kojeg ubiju snage sigurnosti, a za svakog ranjenog 20, priopćilo je regionalno ministarstvo unutarnjih poslova.

Teroristi koji su zauzeli školu u Beslanu pripadnici su takozvanog "inguškog džamaata", povezanog s borcima Šamila Basajeva, javila je agencija RIA Novosti pozivajući se na svoj izvor u ruskim vlastima.

Izvor navodi da je moguće da otmicu predvodi Doku Umarov, jedan od čelnika pobunjeničkih skupina koje djeluju u Čečeniji.

"Umarov bi mogao biti koordinator i vođa zauzimanja škole. Sjeverna Osetija je zona njegove odgovornosti", rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, iza ovog terorističkog čina najvjerojatnije stoji "inguški džamaat". On svoje mišljenje obrazlaže zahtjevima terorista za razgovorom s predsjednicima Sjeverne Osetije i Ingušetije, koji, kako kaže, upućuju na to da im je glavni cilj oslobađanje boraca koji su zatvoreni nakon napada u Ingušetiji 21. lipnja. Postoje informacije da je napad u Ingušetiji predvodio Šamil Basajev.

Izvor je dalje rekao da su teroristi mogli ući u Sjevernu Osetiju pješice ili automobilom. "Nažalost, administrativna granica između Sjeverne Osetije i Ingušetije praktički nije čuvana", rekao je izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙