FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽENA SAMOUBOJICA U MOSKVI MOGLA BI BITI SESTRA SAMOUBOJICE KOJA JE SRUŠILA ZRAKOPLOV

MOSKVA, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Žena samoubojica koja jenajvjerojatnije u utorak navečer u Moskvi izazvala snažnu eksploziju ukojoj je poginulo devet osoba i ona sama, vjerojatno je sestra jedneod dviju mladih putnica s čečenskim prezimenima za koje se sumnja dasu izazvale dvostruku zrakoplovnu nesreću 24. kolovoza, piše ruskidnevni list Izvestija od četvrtka, pozivajući se na izvore u FSB-u,ruskoj obavještajnoj službi.
MOSKVA, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Žena samoubojica koja je najvjerojatnije u utorak navečer u Moskvi izazvala snažnu eksploziju u kojoj je poginulo devet osoba i ona sama, vjerojatno je sestra jedne od dviju mladih putnica s čečenskim prezimenima za koje se sumnja da su izazvale dvostruku zrakoplovnu nesreću 24. kolovoza, piše ruski dnevni list Izvestija od četvrtka, pozivajući se na izvore u FSB-u, ruskoj obavještajnoj službi.

List koji je u ponedjeljak objavio temeljitu istragu o dvjema putnicama, Amanti Nagajevoj i Satsiti Džebirhanovoj, tvrdi da su njih dvije bile prijateljice i da su iz Groznog, čečenske prijestolnice, krenule s još dvjema mladim ženama, sestrom prve, Rozom Nagajevom i s Mariam Taburovom.

Jedna od osoba koje su u utorak poginule u eksploziji i čije je truplo u puno lošijem stanju od drugih, zbog čega se sumnja da je nosila bombu, identificirana je kao Roza Nagajeva, zahvaljujući otiscima prstiju koji su uspoređeni s otiscima uzetim u njezinu stanu u Groznom, pišu Izvestija.

Na upit AFP-a, FSB je opovrgnuo pisanje lista, izjavivši samo da posao na utvrđivanju identiteta žene samoubojice još nije završen.

Ne zna se gdje je Mariam Taburova, dodaje list, koji tvrdi da priprema novi atentat. Ponovno se pozivajući na izvore u FSB-u, list upozorava da je još osam mladih žena "prošlo obuku za kamikaze i da u logoru za čečenske borce u Turskoj čekaju da krenu u Rusiju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙