FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUTIN: GLAVNA JE ZADAĆA SPASITI ŽIVOTE TALACA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putinizjavio je u četvrtak da je glavna zadaća spasiti živote talaca uBeslanu, koje otmičari drže već drugi dan u jednoj školi na juguRusije, i obećao je da će sve akcije biti podređene tome, prenosiagencija RIA Novosti.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je glavna zadaća spasiti živote talaca u Beslanu, koje otmičari drže već drugi dan u jednoj školi na jugu Rusije, i obećao je da će sve akcije biti podređene tome, prenosi agencija RIA Novosti.

"Naša najvažnija zadaća je, naravno, da u nastaloj situaciji sačuvamo život i zdravlje onih koji su uzeti za taoce", rekao je predsjednik na početku susreta s jordanskim kraljem Abdulahom II u Kremlju.

"Svako djelovanje naših snaga, koje rade na oslobađanju talaca, bit će posvećeno samo toj zadaći", istaknuo je Putin.

Međutim, ruski je predsjednik rekao da vlasti neće dopustiti da se zbog terorističkog napada u Beslanu poremeti krhka ravnoteža u regiji, navodi RIA novosti.

Putin je napad na školu u Sjevernoj Osetiji i uzimanje djece, učitelja i roditelja za taoce nazvao užasnim. "To što se sada događa u Sjevernoj Osetiji je užasno. Užasno je zato što su među taocima djeca i zato što ta akcija može uništiti ionako krhku ravnotežu u regiji".

"Učinit ćemo sve, sve što ovisi o nama, da ne dopustimo takav razvoj događaja", rekao je Putin.

Govoreći o nizu terorističkih napada koji su pogodili Rusiju, Putin je izjavio da su oni usmjereni protiv cijele zemlje.

"U posljednjih 10 dana u Rusiji je izvršen niz terorističkih napada u rezultatu kojih su deseci nevinih ljudi ubijeni i ranjeni. Sve te akcije usmjerene su ne samo protiv građana Rusije nego i protiv cijele zemlje", rekao je ruski predsjednik

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙