FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBJAVLJENA PONUDA ZA PREUZIMANJE JADROPLOVA

ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Liberijska tvrtka Fiama Holdingsobjavila je danas javnu ponudu za preuzimanje svih raspoloživihdionica brodarske tvrtke Jadroplov, a ponuđena je cijena od 44 kune podionici.
ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Liberijska tvrtka Fiama Holdings objavila je danas javnu ponudu za preuzimanje svih raspoloživih dionica brodarske tvrtke Jadroplov, a ponuđena je cijena od 44 kune po dionici.

Fiama Holdings, liberijska tvrtka grčkog poslovnog čovjeka Villya Panayotidesa, trenutno ima ukupno 252.785 dionica Jadroplova, što čini 15,45 posto temeljnog kapitala te tvrtke.

Javna ponuda za preuzimanje odnosi se na sve ostale dionice, a u Jadroplovu 72 posto dionica ima Hrvatski fond za privatizaciju, a ostatak mali dioničari.

Trajanje ponude je 30 dana od dana objave u Narodnim novinama, Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem listu, a svima koji se odluče na prodaju dionica ponuditelj se obvezuje platiti ih u roku 14 dana od dana isteka javne ponude.

Ponuđena cijena za svaku otplaćenu dionicu je 44 kune, a za neotplaćene dionice Fiama Holdings će platiti ponuđenu cijenu, umanjenu za iznos obveze otplate tih dionica prema HFP-u.

U svrhu osiguranja isplate, kako se navodi, Fiama Holdings je ishodila bankarsku garanciju kod Erste&Staiermaerkische bank.

Grčki poslovni čovjek Villy Panayotides jučer je u Splitu najavio objavu javne ponude, istaknuo da je vizija rast Jadroplova, najavio da je spreman investirati nužni kapital u Jadroplov, sjedište tvrtke i nadalje zadržati u Splitu, s hrvatskim menadžmentom, zadržati sadašnje zaposlenike, te i povećati broj zaposlenih.

I u javnoj ponudi Fiama Holdingsa se ističe da žele da Jadroplov postane konkurentna kompanija na svjetskom pomorskom tržištu, te da su svjesni da je Jadroplovu žurno potrebna konsolidacija i restrukturiranje, refinanciranjem postojećih financijskih obveza, daljnje ulaganje u razvoj.

Četiri spomenuta koraka, stoji u ponudi, realizirat će se dugoročnom vizijom o Jadroplovu kao modernoj i inovativnoj pomorskoj kompaniji, koja će do maksimuma uposliti postojeće kapacitete te mu omogućiti pristup dodatnim financijskim sredstvima i znanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙