FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MALE BUGARSKE TVRTKE STVARAJU TREĆINU BDP-A

SOFIJA, 19. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Male i srednje tvrtke uBugarskoj stvaraju 34,2 posto nacionalnog bruto domaćeg proizvoda(BDP), a na svakih 100 tvrtki 99 se odnosi na malo i srednjepoduzetništvo, stoji u danas objavljenom istraživanju nacionalnogstatističkog ureda.
SOFIJA, 19. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Male i srednje tvrtke u Bugarskoj stvaraju 34,2 posto nacionalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), a na svakih 100 tvrtki 99 se odnosi na malo i srednje poduzetništvo, stoji u danas objavljenom istraživanju nacionalnog statističkog ureda.

Lavovski dio BDP-a odnosi se na velike kompanije u energetici, telekomunikacijama, građevinarstvu, financijskom i ostalim sektorima.

Podaci toga ureda pokazuju da je 12 posto bugarskih tvrtki u prehrambenoj industriji, oko trećine je povezano s tržištem nekretnina, cateringom i turizmom.

Bugarska očekuje da će se u 2007. priključiti Europskoj uniji, no domaće kompanije još su suočene s problemima u financiranju, pokazalo je to istraživanje. Ekonomisti su nedavno upozorili kompanije da poboljšaju svoju konkurentnost i pristup kreditima kroz spajanja i fizički rast prije nego se zemlja priključi EU tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙