FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN TRGOVAČKI CENTAR "ERA" U SAMOBORU, ULOŽENO 15 MILIJUNA EURA

SAMOBOR, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka Era iz Velenja, zajedno skćerinskom tvrtkom Era Tornado otvorila je danas u Samoboru trgovački"Era Centar", u koji je uloženo 15 milijuna eura.
SAMOBOR, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka Era iz Velenja, zajedno s kćerinskom tvrtkom Era Tornado otvorila je danas u Samoboru trgovački "Era Centar", u koji je uloženo 15 milijuna eura.

Centar se proteže na 33 tisuće četvornih metara, sa 14 tisuća četvornih metara prodajnog prostora, a zapošljava 300 djelatnika.

Uz Hipermarket u kojem se na površini od 2.400 četvornih metara nude prehrambeni proizvodi uglavnom domaćih dobavljača (80 posto), Era se na površini od 3.800 četvornih metara predstavlja i sa svojom najvećom specijaliziranom prodavaonicom artikala za domaćinstvo - Adut.

Pored Hipermarketa i Aduta, u centru je smješteno i više od 30 lokala - poslovnica banke, ljekarna, kemijska čistionica, prodavaonica odjeće i obuće, samoposlužni restoran itd.

Brzi rast Ere u Hrvatskoj, rečeno je, počeo je u ožujku prošle godine sklapanjem strateškog partnerstva sa karlovačkom tvrtkom Tornado Bakin koja je jedan od suosnivača međunarodnog trgovačkog lanca CBA u Hrvatskoj. Punopravna članica tog udruženja sa sjedištem u Budimpešti prošle je godine postala i slovenske tvrtka Era.

Tornado Bakin je početkom ove godine preimenovan u Era Tornado i zauzima drugo mjesto u okviru udruženja CBA koje ostvaruje 3,2 milijarde kuna godišnjeg prometa. Od dolaska Ere, u poduzeću Era Tornado broj zaposlenih porastao je sa 290 na 600. Posljedica je to širenja lanca marketa i supermarketa, u što je lani uloženo oko 30 milijuna kuna.

Kako je istaknuto na konferenciji uoči otvaranja centra, ovogodišnji plan prodaje predviđa rast od 40 posto u odnosu na lani, na 620 milijuna kuna, a to namjeravaju ostvariti širenjem mreže sličnih centara i supermarketa u Istri te na područjima koje članice CBA ne pokrivaju.

Predstavnici tvrtke Era ističu kako je glavni strateški cilj tvrtke postati uspješno međunarodno poduzeće na jugoistočnom i srednjoeuropskom prostoru, a za to svoje poslovanje šire izvan Slovenije, odnosno na prostore bivše Jugoslavije te područje Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙