FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistička tvrtka Borik I. ovogodišnje polugodište poslovala s gubitkom

ZADAR, 1. rujna 2004. (Hina) - Zadarsko turističko-ugostiteljska tvrtkaBorik prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s 10 posto manjimgubitkom nego u istom razdoblju prošle godine, odnosno s 15,3 milijunakuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Varaždinskeburze.
ZADAR, 1. rujna 2004. (Hina) - Zadarsko turističko-ugostiteljska tvrtka Borik prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s 10 posto manjim gubitkom nego u istom razdoblju prošle godine, odnosno s 15,3 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Varaždinske burze.

Ukupni prihodi Borika u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci iznosili 14,7 milijuna, što je 15 posto manje nego lani, a za 12,7 posto smanjeni su i ukupni rashodi, na 30,02 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda najveći dio, 57,8 posto ili 8,5 milijuna kuna, ostvareno je od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na prošlogodišnje prvo polugodište porast od 19,7 posto. Prihodi od prodaje u zemlji pak smanjeni su za 41,3 posto, na 5,28 milijuna kuna.

Od ukupnih rashoda u prvom ovogodišnjem polugodištu najveći se dio, 27,6 posto ili 8,29 milijuna kuna, odnosi na materijalne troškove i troškove prodane robe, a koji su u usporedbi s prošlom godinom bili manji za 21,2 posto.

Osnovna djelatnost tvrtke Borik je pružanje smještajno-ugostiteljskih usluga u šest hotela (Novi Park, Adriana, Puntamika, Zadar, Donat, Asseria) te u dva kampa (Borik i Puntamika). Ukupni smještajni kapaciteti u hotelima su 534 sobe, sa 1.314 kreveta. U kampovima ima 3.100 kamp mjesta.

Uz navedene, u sastavu Borika je i hotel Barbara, koji se prošle godine počeo temeljno preuređivati, a koji bi po završetku radova, osim potpuno novog, modernog izgleda, gostima trebao ponuditi smještaj u 145 soba (umjesto dosadašnjih 180), i to na razini četiri zvjezdice. U planovima je i da taj hotel na sadašnjem krovu dobije i nešto što Zadar do sada u svojoj turističkoj ponudi nije imao - četiri predsjednička apartmana s pogledom na zadarski poluotok.

U sklopu tvrtke Borik je i istoimena marina sa 220 vezova.

Po podacima iz financijskog izvješća sa Varaždinske burze najveće udjele u vlasničkoj strukturi Borika od 46,22 i 33,03 posto dionica imaju Hypo Alpe-Adria Consultants iz Osijeka i austrijska tvrtka "Aejo Beteiligungs". Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima 13,51 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen među više od 300 malih dioničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙