FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

posjet njemačkoga parlamentarnog i izaslanstva MUP-a ravnateljstvu hrvatske policije

MUP-parlamentarno izaslanstvoposjet njemačkoga parlamentarnog i izaslanstva MUP-a ravnateljstvu hrvatske policije Tročlano njemačko parlamentarnoizaslanstvo i izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova SavezneRepublike Njemačke posjetilo je danas Ravnateljstvo Hrvatske policijei izrazilo zadovoljstvo načinom na koji se koristi tehnička oprema iuložen novac koji je njemačka vlada darovala MUP-u.

ZAGREB, 19. kolovoza 2004.(Hina) -

Tročlano njemačko parlamentarno izaslanstvo i izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke posjetilo je danas Ravnateljstvo Hrvatske policije i izrazilo zadovoljstvo načinom na koji se koristi tehnička oprema i uložen novac koji je njemačka vlada darovala MUP-u.

Voditeljca njemačkog izaslanstva i zastupnica u njemačkom parlamentu Suzanne Jaffke izrazila je zadovoljstvo posjetom, predstavljanjima i razgovorima s vodećim ljudima MUP-a. Rekla je kako će njemački parlament izvijestiti da je novac njemačkih poreznih obveznika, oko 2,5 milijuna eura dodijeljenih u prošlom razdoblju, vrlo dobro uložen.

Pohvalila je predstavljanje projekata razvoja i školovanja policije te videoprikaz rada Granične policije. Izrazila je želju da uskoro posjeti hrvatske granične policajce.

Pozitivno mišljenje o pojedinim projektima preduvjet je za daljnju suradnju.

Posjet njemačkog izaslanstva uspješnim je ocijenio i državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić, dodavši da su počeli i novi razgovori o tehničkoj suradnji.

Naglasio je da službena kandidatura naše zemlje za punopravno članstvo u Europskoj uniji otvara pristup raznim predpristupnim fondovima EU-a te da se može očekivati veća pomoć.

Ravnatelj policije Ivica Franić naglasio je da nije samo riječ o vrijednoj materijalnoj pomoći u opremi nego i u znanju koje su njemački kolege prenijeli hrvatskim policajcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙