FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNA SKUPŠTINA JANAFA: DOBIT IZ 2003. U PRIČUVE I ZADRŽANU DOBIT

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Od prošlogodišnje dobiti Jadranskognaftovoda (JANAF), koja umanjena za zakonske pričuve iznosi 25,07milijuna kuna, polovica će biti raspoređena u ostale pričuve, apreostala polovica u zadržanu dobit, odlučila je danas Glavnaskupština Janafa.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Od prošlogodišnje dobiti Jadranskog naftovoda (JANAF), koja umanjena za zakonske pričuve iznosi 25,07 milijuna kuna, polovica će biti raspoređena u ostale pričuve, a preostala polovica u zadržanu dobit, odlučila je danas Glavna skupština Janafa.

Na skupštini je ocijenjeno kako prošlogodišnji rezultati poslovanja te tvrtke pokazuju povećanje prevezenih količina nafte kako u odnosu na prethodnu godinu, tako i u odnosu na plan. Porast obujma aktivnosti, međutim, ne prate prihodi iz temeljne djelatnosti, i to zbog negativnog učinka promjene valutnog tečaja američkog dolara, objavili su iz Janafa.

No, na Skupštini je istaknuto kako je uz zadržavanje poslovnih rashoda na razini plana, lani ostvarena dobit veća od planirane.

Prema ranije objavljenom financijskom izvješću, ukupni su prihodi JANAF-a prošle godine iznosili 328,78 milijuna kuna - gotovo 22 posto manje nego u 2002. godini, dok su istodobno rashodi smanjeni za 20 posto, na 302,4 milijuna kuna.

Podaci za prvih šest mjeseci ove godine, koje je objavila Zagrebačka burza, pokazuju kako su u tom razdoblju prihodi JANAF-a iznosili 166,5 milijuna kuna, što je za oko 15 posto manje nego u prvom polugodištu prošle godine, dok su istodobno rashodi, u iznosu od 162,47 milijuna, smanjeni za oko 2,5 posto.

U ovoj je godini JANAF započeo i realizaciju investicijskih ulaganja koja se odnose na modernizaciju naftno transportnog sustava i povećanje sigurnosti transporta nafte. Dinamika ulaganja je usporena u odnosu na plan do okončanja postupka procjene utjecaja projekta DružbaAdria na okoliš, stoji u priopćenju s današnje Glavne skupštine JANAF-a.

Među ostalim, na današnjoj su Skupštini za nove članove Nadzornog odbora Jadranskog naftovoda imenovani Željko Tomšić, Ivan Jarnjak, Anton Spicijarić i Irena Maltar, a razriješeni dosadašnji članovi Ljubo Jurčić, Srđan Kliska, Davorko Vidović, Roland Žuvanić i Željko Skodlar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙