FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVA BANKA: U PRVIH SEDAM MJESECI DOBIT VEĆA OD 50 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - U prvih sedam mjeseci ove godinegrupa Nove banke ostvarila je dobit u iznosu većem od 50 milijunakuna, a depoziti gospodarskih subjekata u tom su razdoblju u odnosu nakraj prošle godine povećani za više od 20 posto, objavljeno je nakondanašnje Glavne skupštine te grupacije, koju uz Novu čini i Dubrovačkabanka.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - U prvih sedam mjeseci ove godine grupa Nove banke ostvarila je dobit u iznosu većem od 50 milijuna kuna, a depoziti gospodarskih subjekata u tom su razdoblju u odnosu na kraj prošle godine povećani za više od 20 posto, objavljeno je nakon današnje Glavne skupštine te grupacije, koju uz Novu čini i Dubrovačka banka.

Tako je do kraja srpnja već premašena prošlogodišnja dobit te banke. Prošlu je godinu Nova banka, naime, završila s dobiti od 46 milijuna kuna, a u prvih šest ovogodišnjih mjeseci prema istom razdoblju lani ona je povećana za 25 posto, stoji u izvješću banke prihvaćenom na skupštini dioničara.

Među ostalim, dioničari te bankarske grupacije, nastale spajanjem Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke te akvizicijom Dubrovačke banke, suglasili su da se sjedište Nove banke iz Zagreba premjesti u Zadar, gdje se već nalazi njen operativni centar.

Također, prihvaćena je i izmjena Statuta Banke, kojom se dopunjuju djelatnosti vezane uz poslovanje s vrijednosnim papirima, obzirom da je namjera Banke započeti s radom na tim poslovima.

U narednom razdoblju, ističu iz Nove banke, očekuje ih spajanje s Dubrovačkom bankom, za koje su u potpunosti spremni te za koje se očekuje još samo prethodna suglasnost Hrvatske narodne banke (HNB).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙