FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat metalaca: SUDBINA OMIAL-A U Vladinim RUKAMA

SPLIT, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Sindikat metalaca Hrvatske podupirenovi stečajni plan za Tvornicu aluminijskih folija i ambalaže "Omial"d.d. u stečaju, koji je izradila vjerovnička skupština, a područnisindikalni povjerenik za Dalmaciju Vedran Dragičević pozvao je danasVladu da prihvati taj plan.
SPLIT, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Sindikat metalaca Hrvatske podupire novi stečajni plan za Tvornicu aluminijskih folija i ambalaže "Omial" d.d. u stečaju, koji je izradila vjerovnička skupština, a područni sindikalni povjerenik za Dalmaciju Vedran Dragičević pozvao je danas Vladu da prihvati taj plan.

Podsjetio je da je "Omial" u stečaju od 12. veljače ove godine, a 195 radnika su nakon toga dobili otkaz.

No "Omial" nije prodan ni nakon četiri pokušaja, jer nije bilo kupaca tvornice po cijeni od 27 milijuna kuna.

Zato je, kazao je Dragičević, vjerovnička skupština odlučila izraditi novi stečajni plan s cijenom tvornice od 14,5 milijuna kuna, ali s tim da vjerovnici prvoga reda ne bi dobili sve tražbine koje potražuju od "Omiala", odnosno da da Ministarstvo financija dobije 42,5 posto, TLM 18,8, HEP 22,8 i bivši radnici 41 posto tražbina.

"Mi podupiremo taj novi stečajni plan jer bi tvrtka, ako se ostvari, mogla nastaviti rad i u dogledno vrijeme vratiti sve radnike", rekao je Dragičević. Dodao je da se taj plan može ostvariti, jer ima kupca, naravno, ako ga prihvati Vlada.

"Omial" bi tako mogao nastaviti rad i odmah, do početka proizvodnje, zaposliti 30 radnika, a kad proizvodnja počne, još 70, smatra Dragičević. To znači, dodao je, da bi 100 od bivših 195 radnika brzo vratilo na posao, a ostali kad se proizvodnja proširi.

Sindikat metalaca Hrvatske podupire novi stečajni plan koji je izradila vjerovnička skupština napose zato što omogućuje nastavak proizvodnje i dogledno zaposlenje svih bivših radnika, rekao je. Ako Vlada ne prihvati plan, neizbježiva je likvidacija tvornice i prodaja po dijelovima, upozorio je.

Zato Sindikat metalaca, naglašava Dragičević, moli Vladu da prihvati plan te do 10. rujna odluči o njemu, jer je taj dan sazvana vjerovnička skupština na Trgovačkom sudu u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙