FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MECHEL ŽELJEZARA SISAK PREKIDA POSLOVANJE I POČINJE LIKVIDACIJU

SISAK, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Mechel Željezara d.o.o. Sisakizvijestila je u utorak da je donijela odluku o prekidu poslovanja, atvrtka provodi konzultacije s hrvatskom Vladom o mehanizmima izlaska.
SISAK, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Mechel Željezara d.o.o. Sisak izvijestila je u utorak da je donijela odluku o prekidu poslovanja, a tvrtka provodi konzultacije s hrvatskom Vladom o mehanizmima izlaska.

Iz Mechel Željezare su izvijestili da je odgovarajuća obavijest upućena i Odboru vjerovnika željezare.

Kao razlog odluke o prestanku poslovanja, iz Mechela navode da je "tijekom poslovanja Mechel Željezare došlo do ozbiljne promjene u konjunkturi tržišta vezano za produkciju tvrtke i sirovinu koja se koristi u proizvodnji".

"Brzine rasta cijena za toplo i hladno valjane trake, 'štrips' i trupce koji su se kupovali na tržištu su značajno premašile brzinu rasta cijena za cijevi. Naime, iako se cijena za valjani lim u kolutima koji se koristi za proizvodnju šavnih cijevi od ožujka 2003. do srpnja 2004. povećala za 1,5 puta, cijena finalne produkcije nije se promijenila. Cijena starog željeza koje se koristi u proizvodnji bešavnih cijevi u Republici Hrvatskoj je najveća među državama istočne Europe. Uz to cijene plina i električne energije odgovaraju europskoj razini. U takvim konkurentnim uvjetima, koji će se prema prognozama održati i u budućnosti, opstati na tržištu mogu samo s tehnološkog gledišta progresivna poduzeća, a u koja se tvrtka Mechel Željezara d. o. o. ne ubraja. U vezi s gore navedenim čimbenicima donesena je odluka o prekidu poslovanja", navodi se u priopćenju Mechel Željezare.

Ugovor s ruskim Mechelom potpisan je 6. veljače 2003., a hrvatska je Vlada 10. ožujka, tek nakon što je dobila bankovno jamstvo, donijela potrebne odluke kojima je Ugovor o prodaji željezare stupio na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙