FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANAC O OSTAVCI NA MJESTO GlavnOG DIREKTORA IUC-A

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Sveučilišni profesor i predsjednikLiberalne stranke Ivo Banac odbacio je optužbe da je dao ostavku namjesto glavnog direktora Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku(IUC) kako bi preduhitrio svoj opoziv.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Sveučilišni profesor i predsjednik Liberalne stranke Ivo Banac odbacio je optužbe da je dao ostavku na mjesto glavnog direktora Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku (IUC) kako bi preduhitrio svoj opoziv.

U priopćenju IUC-a, koje je danas stiglo Hini, kaže se da je Banac ponudio ostavku te da su članovi Izvršnog odbora "zahvalili prof. Bancu za njegove velike napore u osiguravanju odgovarajućih uvjeta za rad IUC-a i za održavanje visokih akademskih standarda Centra".

Banac je danas u izjavi Hini odbacio optužbe koje je iznio jedan dnevni list, rekavši da je riječ o trostrukoj neistini.

"Nije točno da sam dao ostavku kako bih preduhitrio opoziv, ni zbog pokretanja tjednika, niti ću se kandidirati za predsjednika Hrvatske. Sve su to laži. Zapravo IUC ima ugovor o financiranju s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te donaciju Soroseve fondacije. No, na žalost, IUC u nekim visokoškolskim ustanovama nema razumijevanja koliko zaslužuje i tu mu je ugrožena egzistencija", izjavio je.

Zamolio je da se u vezi s IUC-om ne širi negativno raspoloženje te da sve to govori samo da bi odbacio optužbe.

Ivo Banac, profesor sa Sveučilišta Yale, izabran je za glavnog direktora 2002., nakon mandata Helmuta Moritza s Tehničkog sveučilišta u Grazu.

Umjesto Banca za v.d. glavnog direktora IUC-a potvrđen je bivši direktor "Instituta Ruđera Boškovića" Krunoslav Pisk na prijedlog Izvršnog odbora.

Izvršni odbor je izrazio zabrinutost zbog otežana sudjelovanja postidiplomaca i profesora iz Hrvatske u programima IUC-a u jesenskom roku zbog kašnjenja novca, navodi se u priopćenju.

Tijekom 27. i 28. kolovoza na IUC-u je organizirana Treća konferencija rektora sveučilišta jugoistočne Europe uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙