FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSKO-UKRAJINSKI SUMMIT: "POSTOJE PROBLEMI", KONSTATIRA PUTIN

MOSKVA, 18. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin u srijedu je, prilikom susreta s ukrajinskim predsjednikomLeonidom Kučmom u Sočiju na Crnom moru priznao da postoji "višeproblema" u odnosima Rusije i Ukrajine.
MOSKVA, 18. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je, prilikom susreta s ukrajinskim predsjednikom Leonidom Kučmom u Sočiju na Crnom moru priznao da postoji "više problema" u odnosima Rusije i Ukrajine.

"Postoji više problema, vi imate pitanja za nas, a ja imam više pitanja za vas i vaše kolege", kazao je Putin na početku susreta, ne precizirajući prirodu tih pitanja.

Dvojica predsjednika razmotrit će više pitanja, od stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora Rusija-Ukrajina-Bjelorus-Kazahstan, predmeta dubokih razlika koje bi mogle zakočiti ili čak blokirati europsku integraciju Ukrajine ili njezin prijem u Svjetsku trgovačku organizaciju, do stava dviju zemalja spram rusofone separatističke enklave u Moldaviji.

Putin je otkrio da je rusko-ukrajinska razmjena povećana za 40 posto tijekom prvog polugodišta 2004. što Ukrajinu čini trećim trgovinskim partnerom Rusije.

Kučma je pak kazao da razvoj rusko-ukrajinskih odnosa napreduje "u dobrom smjeru" iako, kako je dodao, "u Ukrajini ne nedostaje ljudi koji u to sumnjaju, naprotiv".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙