FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 2. RUJNA

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 2. rujna.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. rujna.

APATOVAC/KRIŽEVCI - Tvrtka Badel 1862. otvorit će punionicu mineralne i izvorske vode u Apatovcu kraj Križevaca, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 20 milijuna eura. Kapacitet tvornice je 10.000 staklenih i 20.000 plastičnih boca mineralne i izvorske vode na sat, odnosno 165 milijuna litara godišnje. Otvorenju tvornice, kako je najavljeno, prisustvovat će i Predsjednik Republike Stjepan Mesić (12,00 sati, Apatovac, Mrežanci 89).

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta predstavit će projekt "Koordinacije Vlade za usklađivanje obavljanja poslova nadzora i zaštite unutrašnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Hrvatske". Koordinacija je osnovana odlukom Vlade od 27. kolovoza ove godine, a u njenom će radu sudjelovati ministarstva obrane, unutarnjih poslova, vanjskih poslova, poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, financija te kulture (11,00 sati, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Prisavlje 14 (kockica)).

ZAGREB - Predstavnici Celjskog sajma i Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare najavit će predstojeći 37. Međunarodni obrtnički sajam u Celju, koji će se održati od 8. do 15. rujna i na kojem će nastupiti i hrvatski obrtnici (11,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Predstavnici Obrtničke komore grada Zagreba i Udruženja autotaxi prijevoznika Zagreba na konferenciji za novinare iznijet će aktualnosti iz poslovanja (12,00 sati, Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49/II, soba br. 26).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK), Veleposlanstvo Indonezije u Budimpešti i Indonezijski centar za unapređenje trgovine iz Budimpešte organizatori su seminara na temu "Kako poslovati s Indonezijom". Na seminaru će između ostaloga biti riječi o najperspektivnijim područjima gospodarske suradnje Hrvatske i Indonezije, a očekuje se da će seminaru prisustvovati predstavnici tridesetak

hrvatskih tvrtki (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB -Hrvatska je na inozemna tržišta u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci izvezla roba u vrijednosti nešto većoj od 27,35 milijardi kuna ili 4,47 milijardi američkih dolara, dok je vrijednost uvoza bila dvostruko veća i iznosila je 57,5 milijardi kuna ili više od 9,4 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 47,6 posto, dok je vanjskotrgovinski deficit iznosio više od 30,13 milijardi kuna, odnosno 4,93 milijarde dolara. Izražen u kunama, hrvatski je izvoz u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani porastao za 13,8 posto, dok je uvoz povećan za znatno manjih 5,7 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj ove godine iznosila je 23,17 kuna, što je u odnosu na svibanj manje za 2,3 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 0,2 posto.

Pritom treba imati u vidu da su u lipnju bila 180 plaćena sata, što je za 4 posto više nego u prethodnom mjesecu, objavio je Državni zavod za statistiku.

SPLIT - Splitska tvrtka Brodomerkur, koja se bavi trgovinom na veliko i malo, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine dobit od 8,82 milijun kuna, što je ipak manje od istog razdoblja lani, kada je dobit tvrtke iznosila 9,49 milijuna kuna.

Ukupni prihodi tvtke u prvih šest mjeseci ove godine bili su manji za 7,85 posto i iznosili su 737,07 milijuna kuna, dok su lani u istom razdoblju bili 799,93 milijuna kuna.

ZAGREB -Na Zagrebačkoj je burzi tijekom kolovoza ostvaren promet u iznosu od 2,01 milijarde kuna prometa, a najveći je dio tog prometa, više od 1,66 milijardi kuna, realiziran međuinstitucionalnim transakcijama.

Prijavljeni promet iz kolovoza iznosio je 156 milijuna kuna, a redovni 189,5 milijuna kuna, a glavnina redovnog prometa, odnosno 176,75 milijuna kuna, ostvarena je trgovanjem dionicama.

U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, promet dionicama u prošlom je mjesecu povećan za 64,8 posto, dok su prijavljene i institucionalne transakcije istodobno povećane za čak 124 odnosno 155 posto.

VARAŽDIN - Na Varaždinskoj je burzi tijekom kolovoza ostvareno 95,92 milijuna kuna prometa, a vrijednost indeksa VIN porasla je u tom razdoblju za 9,81 posto, na 961,96 bodova.

Više od 49,32 milijuna kuna prošlomjesečnog prometa ostvareno je u kotaciji Javnih dioničkih društava (JDD), dok je promet u segmentu Slobodno tržište iznosio 42,34 milijuna kuna.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail:darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙