FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 23. KOLOVOZA

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije informacijeza ponedjeljak, 23. kolovoza.
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije informacije za ponedjeljak, 23. kolovoza.

ZAGREB - U lipnju ove godine broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama u Hrvatskoj porastao je u odnosi na svibanj za 1,7 posto i iznosio je 255.860, objavio je Državni zavod za statistiku. Porast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim zanimanjima zabilježen je u svim djelatnostima te se kreće od 0,3 posto u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, do 5,5 posto u hotelima i restoranima. Ukupno je u obrtu u lipnju bilo zaposleno 243.256 osoba, a u slobodnim profesijama njih 12.604.

ZAGREB - U prvoj polovici ove godine blago je smanjen broj cestovnih vozila koja su na graničnim prijalazima ušla u Hrvatsku, a nešto povećan njihov izlaz, ali je povećan i broj putnika, te posebice promet roba u cestovnom graničnom prometu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku. Tako je u Hrvatsku u prvih šest mjeseci ušlo oko 8,4 milijuna cestovnih vozila, što je 0,2 posto manje nego u prvom polugodištu lani, no, izlaz cestovnih vozila istodobno je povećan za 1 posto, na ukupno 8,1 milijun vozila.

POREČ - Porečka hotelsko-turistička tvrtka Riviera Holding prvom je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom u poslovanju od 20,07 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 2,02 milijuna kuna. Uz sezonsko obilježje poslovanja veći ovogodišnji gubitak od lanjskog iz Riviere Holdinga u izvješću o polugodišnjem poslovanju dostavljenom Varaždinskoj burzi pojašnjavaju i većim ovogodišnjim rashodima. U odnosu na lani ukupni su rashodi ove godine povećani 26,5 posto, na 138,07 milijuna kuna. Pri tome su materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli 26 posto, troškovi osoblja 23,7 posto, dok su financijski rashodi povećani sa prošlogodišnjih 2,4 milijuna kuna na ovogodišnjih 5,6 milijuna kuna.

KOPRIVNICA - Podravska banka u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit od 5,1 milijuna kuna, što je ipak manje od dobiti ostvarene u istom lanjskom razdoblju kada je dobit bila 8,8 milijuna kuna, navodi se u izvješću dostavljenom Varaždinskoj burzi.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 680

Faks: 01/4808 821

E-mail: darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙