FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 20. kolovoza

ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje iinformacije za petak, 20. kolovoza.
ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje i informacije za petak, 20. kolovoza.

ZAGREB - U tvrtki Održavanje vučnih vozila, tvrtki-kćeri Hrvatskih željeznica (HŽ), započet će ultrazvučna provjera osovina nagibnih vlakova HŽ-a. Hrvatske željeznice odlučile su obaviti ultrazvučna mjerenja osovina nagibnih vlakova kao mjeru opreza nakon što je na jednom od nagibnih vlakova serije VT 612 koji voze na prugama Njemačke željeznice (DB) pri redovitom pregledu primijećeno napuknuće jedne osovine. Zbog toga su, kao mjera predostrožnosti, sva 192 DB-ova vlaka te serije poslana na dopunske provjere i kratke ultrazvučne preglede svih osovina.

Povodom početka ultrazvučne provjere osovina izjave će dati direktor Vuče vlakova i željezničkih vozila Mladen Nikšić i predstavnik koncerna Bombardier Transportation u Hrvatskoj Vinko Opić (8,00 sati, HŽ Održavanje vučnih vozila, Strojarska bb).

ĐAKOVO - Na okruglom stolu "Aktualno stanje u poljoprivredi Đakovštine" bit će riječi o poljoprivrednom zemljištu, državnim potporama, plavom dizelu, jesenskoj sjetvi i drugim temama. U radu okruglog stola sudjelovat će i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sa suradnicima. (15 sati Vijećnica općine Drenje, Gajeva 25)

ZAGREB - Krajem srpnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 293.275 nezaposlenih, što je za 0,8 posto ili za 2.371 osobu manje nego u lipnju, te za 6,7 posto odnosno za 20.953 osobe manje nego u srpnju prošle godine.

U HZZ-u naglašavaju kak je u srpnju priljev u registriranu nezaposlenost bio manji od odljeva iz nezaposlenosti, podaci su iz Mjesečnog statističkog biltena Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Naime, u evidenciju su se u tom mjesecu prijavile 21.903 novonezaposlene osobe, dok je ukupan odljev iz evidencije HZZ-a u srpnju iznosio 24.274 osobe.

ROVINJ - Rovinju će se od 27. do 29. kolovoza održati 29. svjetski kongres Međunarodne naturističke federacije (INF) na kojemu se očekuje oko 200 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, članica te organizacije. Glavna tema kongresa bit će suvremeni trendovi u naturizmu (nudizma) s posebnim osvrtom na stanje u Hrvatskoj i Europi.

Kongres će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te u suorganizaciji Kamping udruge Hrvatske (KUH), održati u jednom od najboljih hrvatskih kampova, specijaliziranom za naturiste, FKK Valalti kod Rovinja.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

E-mail: darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙