FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 25. kolovoza

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje iinformacije za srijedu, 25. kolovoza.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje i informacije za srijedu, 25. kolovoza.

ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) na susretu s novinarima predstavit će novosti vezane uz uslugu širokopojasnog pristupa Internetu MAXadsl, koja je korisnicima dostupna od ožujka ove godine. MAXadsl je usluga za brzi prijenos podataka preko lokalne petlje koja koristi nesimetričnu digitalnu pretplatničku liniju (Asymmetrical Digital Subscriber Line-ADSL), a korisnik s tom uslugom stalno može biti na Internetu. Korisniku se pritom naplaćuje samo promet koji je ostvario, a ne vrijeme provedeno na Internetu (11 sati, HT, Savska cesta 32).

ZAGREB - U pomorskom i obalnom prijevozu u drugom tromjesečju ove godine u Hrvatskoj je prevezeno 1,4 posto više putnika te 8,5 posto manje roba nego u istom razdoblju prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

KOPRIVNICA - Drvna, papirna i građevinska industrija Bilokalnik iz Koprivnice u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 1,3 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 964 tisuće kuna.

Prema podacima o poslovanju koje je Bilokalnik dostavio Varaždinskoj burzi, ukupni su prihodi u spomenutom razdoblju iznosili 125,8 milijuna kuna i bili su 19 posto manji, a ukupni su rashodi smanjeni za 20 posto, na 124,5 milijuna kuna.

DUBROVNIK - Dubrovački Hotel Excelsior prvo je ovogodišnje polugodište završio s upola manjim gubitkom nego u istom lanjskom razdoblju, odnosno s 1,19 milijuna kuna, što je povoljnije u odnosu na planirano, stoji u financijskom izvješću Excelsiora dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hotela Excelsior u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci bili viši 20,8 posto nego iste prošlogodišnje mjesece, odnosno iznosili su 21,78 milijuna kuna.

Urednik: Darko Buković

tel: 01/4808 607

faks: 01/4808 821

e-mail: darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙