FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Početak školske godine - vozači pozvani na veći oprez

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Na državnoj cesti D1 u mjestu Pavlovac,između Karlovca-Slunja, zbog izljetanja šlepera promet se odvijajednim kolničkim trakom otežano, izvijestio je u 9,40 sati Hrvatskiauto-klub.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Na državnoj cesti D1 u mjestu Pavlovac, između Karlovca-Slunja, zbog izljetanja šlepera promet se odvija jednim kolničkim trakom otežano, izvijestio je u 9,40 sati Hrvatski auto-klub.

Ostalim cestovnim smjerovima u Hrvatskoj promet se odvija bez većih opterećenja, iznimno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi pa se promet odvija usporeno.

Promet također mogu usporavati i mokri, odnosno vlažni kolnici u dijelu Gorskog kotara, Like i sjeverozapadne Hrvatske.

Na području viadukta Hreljin, na dionici autoceste A6 Kikovica-tunel Tuhobić, uz mokar kolnik, mogući su i jaki bočni udari vjetra.

Danas je prvi dan nove školske godine, pa se vozači upozoravaju da veću pozornost obrate na prilaznim cestama škola, te brzinu vožnje prilagode najmlađim sudionicima u prometu, prvašićima, kako bi sigurno stigli do škola, odnosno kuća.

Do 1. lipnja 2005. godine na dijelu državne ceste D2 (Podravska magistrala) na snazi je zabrana prometa teretnim automobilima, sa ili bez prikolice, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona i vozilima koja su sama ili s priključnim vozilima dulja od 14 metara, kada u tranzitu koriste dionicu Varaždin (raskrižje Ulice P. Miškine i D510) - Koprivnica - Virovitica - Našice - Osijek (čvor Osijek-zapad).

Zbog izvanrednih radova, na dionici autoceste A1 Zagreb - Split između Otočca i Gospića, u tunelu Brezik zatvoren je vozni trak prema Splitu pa se promet odvija pretjecajnim. Brzina ograničena na 40 kilomeatra na sat.

Na graničnim prijelazima promet osobnih i teretnih vozila odvija se bez zastoja. Povremeno je pojačan ulaz na Bajakovu, a izlaz na Maclju i Bregani.

Trajektni promet redovit je na svim linijama, bez čekanja na ukrcaj u pristaništima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙