FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: PROMET POJAČAN, IMA I DUŽIH KOLONA

ZAGREB, 14. kolovoza 2004. (Hina) -
ZAGREB, 14. kolovoza 2004. (Hina) -

Promet u smjeru mora je pojačan. Na autocesti A1 Zagreb-Split, zbog vrlo gustog prometa na naplati Bosiljevo, te zbog učestalih prometnih nesreća kod budućeg tunela Mala Kapela, formirala se kolona vozila duga oko 10 kilometara, objavili su u 11,30 sati iz Hrvatskog autokluba.

Vrlo gust promet je i na području Istre kod tunela Učka, otoku Krku kao i na prilaznim cestama samom otoku, te duž Jadranske magistrale. Posebnu pozornost iz HAK-a skreću vozačima na šibenskom području te području južnije od Splita prema Omišu i Makarskoj gdje su učestali zastoji. Ujedno se lokalno stanovništvo umoljava da koristi obilazne ceste.

U smjeru unutrašnjosti promet je također pojačan. Povremeno se formiraju kolone vozila kod tunela Sv.Rok te prometna policija preusmjerava vozila na staru cestu preko Maslenice. Na D1 staroj Ličkoj magistrali promet je srednje gustoće i teče bez zastoja. Na naplati Lučko otvoreno je 9 izlaza te dužih čekanja za sada nema, izvijestili su iz HAK-a.

Na graničnim je prijelazima Bregana, Rupa, Pasjak i Kaštel pojačan promet vozila na izlazu i ulazu iz zemlje. Na GP Bajakovo osobna vozila čekaju na ulaz u zemlju 2 sata, dok je tereni promet pojačan na izlazu iz zemlje te su čekanja 3-4 sata. Slična situacija je i na GP Macelj gdje je kolona vozila na ulazu u zemlju duga oko 3-4km, a na izlazu iz zemlje 4-5km te policija preusmjerava vozila na GP Lupinjak.

U trajektnoj luci Jablanac kolona vozila koja čeka na ukrcaj duga je oko 2,5km, dok je u trajektnoj luci Mišnjak na otoku Rabu 3km. Na pristaništu Žigljen na ukrcaj u trajekt čeka se 1h, u Brestovi 30min. Trajektni promet je pojačan na ostalim linijama no dužih čekanja na ukrcaj nema, izvjestio je HAK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙