FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GUBITAK IPK OSIJEK 19,07 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka IPK Osijek u prvih je šestmjeseci ove godine, prema nerevidiranim podacima, poslovala s gubitkomod 19,07 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na istolanjsko razdoblje kada je iznosio 16,17 milijun kuna.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka IPK Osijek u prvih je šest mjeseci ove godine, prema nerevidiranim podacima, poslovala s gubitkom od 19,07 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosio 16,17 milijun kuna.

Kako stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, u rezultatu promatranog razdoblja nisu uključeni rezultati poslovanja IPK MIA grupe, IPK TSH d.d., IPK Zavoda za ekonomiku d.d., zbog prodaje vlasničkih udjela (dionica) u navedenim društvima, kao i rezultati IPK Croatia d.o.o. i IPK Ratarstva-stočarstva grupe, zbog zamjene udjela u navedenim društvima za vlastite dionice. Gubitak navedenih društava u istom razdoblju prethodne godine iznosio je 12,8 milijuna kuna.

Po podacima o poslovanju, tvrtka je u prvom polugodištu ove godine ostvarila 246,9 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 49 posto manje nego u istom razdoblju lani. Ukupni su rashodi, pak, smanjeni sa 507,9 milijuna kuna, na 265,5 milijuna kuna ili za 47,7 posto.

U izvešću se ističe kako je u tijeku završna faza provođenja sanacijskog programa i pripreme za privatizaciju.

U okviru provođenja restrukturiranja IPK grupe, a temeljem odluke Vlade, došlo je do promjene vlasničke strukture, stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata. Tako je zamjenom udjela u IPK Ratarstvu-stočarstvu d.o.o. za vlastite dionice koje je držao Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) smanjen vlasnički udio HFP-a u društvu sa 22,94, na 16,97 posto, a povećan vlastiti udio sa 0,49, na 6,94 posto.

U IPK su također napomenuli kako su u tijeku sporovi sa vjerovnicima radi naplate dospjelih obveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙