FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS POZVAO VLADU DA ODBIJE PONUDU OSJEČKOG 'ŽITA' ZA KUPNJU VEĆINSKOG PAKETA DIONICA 'BELJA'

ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS)pozvao je danas Vladu da odbije ponudu grupe potencijalnih kupaca'Belja d.d.', upozoravajući da bi davanje 35-godišnje koncesije napoljoprivredno zemljište bilo protuzakonito.
ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) pozvao je danas Vladu da odbije ponudu grupe potencijalnih kupaca 'Belja d.d.', upozoravajući da bi davanje 35-godišnje koncesije na poljoprivredno zemljište bilo protuzakonito.

Na natječaj za prodaju većinskog paketa dionica 'Belja' javio se samo jedan ponuđač, Osječko 'Žito', koji nudi dokapitalizaciju od 260 milijuna kuna u roku dvije godine i obvezuje se zadržati sve zaposlene godinu dana.

No, ponuđač traži i da mu se dopusti otpuštanje dijela radnika, ako procjeni da bi preuzeta zaposlenost ugrozila poslovanje poduzeća.

Traži također da se 'Belju', ako uđe u njegovo vlasništvo, osigura 35 godišnja koncesija za nesmetano korištenje poljoprivrednog zemljišta.

HSS u priopćenju upozorava da se, po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, koncesija na poljoprivredno zemljište može dobiti najviše 30 godina.

HSS procjenjuje da bi takvom privatizacijom "seljaci ostali bez zemlje, radnici bez radnih mjesta, a Baranja bez novih ulaganja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙