FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

nezavisni dragovoljci hrvatski traže od sanadera uklanjanje svih komunističkih znamenja

ZAGREB, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Nezavisni dragovoljci hrvatski(NDH) smatraju nemoralnim način na koji su uklonjeni spomenici MiliBudaku i Juri Francetiću te će zatražiti od premijera Ive Sanadera daVlada u roku tjedan dana ukloni sva komunistička znamenja i Titovspomenik u Kumrovcu.
ZAGREB, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) smatraju nemoralnim način na koji su uklonjeni spomenici Mili Budaku i Juri Francetiću te će zatražiti od premijera Ive Sanadera da Vlada u roku tjedan dana ukloni sva komunistička znamenja i Titov spomenik u Kumrovcu.

"Svjedoci smo u posljednje vrijeme skupova antifašističkih boraca, protiv kojih nemamo ništa jer smo i mi antifašisti, ali smo protiv isticanja zvijezda petokraka, crvenih marama i Titovih bisti", rekla je na konferenciji za novinare predsjednica NDH-a Slavica Hruškar.

Nazvavši odluku o uklanjanju spomenika u Svetom Roku i Slunju "podmuklom i licemjernom", Hruškar je ustvrdila kako Vlada time želi odvratiti pozornost javnosti od stvarnih problema, budući da dosad nije ništa učinila na gospodarskom planu.

"Nećemo ići na ulice, ali nećemo niti mijenjati mišljenje preko noći kao što danas neki rade", rekla je Hruškar te najavila da će predstavnici NDH-a svakog 27. kolovoza položiti cvijeće i zapaliti svijeće na mjestima gdje su stajali spomenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙