FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA UKLONILA SPOMENIKE BUDAKU I FRANCETIĆU

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska policija je u petak ujutropo odluci hrvatske vlade uklonila spomenike Mili Budaku i JuriFrancetiću, dvojici visokih dužnosnika kvislinške nacističke hrvatskedržave iz Drugog svjetskog rata, izvješćuje Jerusalem Post u petak.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska policija je u petak ujutro po odluci hrvatske vlade uklonila spomenike Mili Budaku i Juri Francetiću, dvojici visokih dužnosnika kvislinške nacističke hrvatske države iz Drugog svjetskog rata, izvješćuje Jerusalem Post u petak.

Centar Simon Wiesenthal, koji je prethodno prosvjedovao radi spomenika, pozdravio je njihovo uklanjanje kao "važan i nužan korak" i pozvao hrvatsku vladu da nastavi sa svojim planom da zakonski zabrani uporabu ustaških simbola kao i da poveća obrazovanje o Holokaustu, navodi list

Spomenik Mili Budaku, suradniku nacista, podigla je skupina skupina desničarskih hrvatskih iseljenika, a oba visoka dužnosnika bila su aktivni podržavatelji genocidnog ustaškog režima koji je Hrvatskom vladao od 1941. do 1945. godine, piše The Jerusalem Post.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙