FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Valamar H&R" novo ime turističke management kompanije "Riviera H&LJ"

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - "Valamar Hotels&Resorts" novo jeime hrvatske turističke management kompanije Riviera hoteli iljetovališta d.o.o. (Riviera Hotels&Resorts), osnovane 2001. kojaupravlja s 45 hotelskih i ostalih smještajnih objekata unutar pethrvatskih hotelsko-turističkih tvrtki iz vlasništva dva fonda - DomHoldinga i SN Holdinga.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - "Valamar Hotels&Resorts" novo je ime hrvatske turističke management kompanije Riviera hoteli i ljetovališta d.o.o. (Riviera Hotels&Resorts), osnovane 2001. koja upravlja s 45 hotelskih i ostalih smještajnih objekata unutar pet hrvatskih hotelsko-turističkih tvrtki iz vlasništva dva fonda - Dom Holdinga i SN Holdinga.

Novo ime kompanije te zaštitni znak (logo) predstavljeni su na večerašnjoj svečanosti u zagrebačkom Muzeju Mimara.

"Valamar" će temeljem potpisanih menadžment ugovora upravljati objektima tvrtki Riviere Holding iz Poreča, Hotela Rabac iz Rapca, Zlatnog otoka sa Krka, Vrboske iz Vrboske na Hvaru te Hotelima Dubrovnik-Babin Kuk. To podrazumijeva sve poslovne i financijske transakcije vezane za navedene hotelske kuće, kao i poslove marketinga i promocije na međunarodnom tržištu te ostale funkcije hotelskog lanca. U sastavu tih tvrtki je 25 hotela s četiri depadanse (sa oko 6.500 soba), osam apartmanskih kompleksa (sa oko 2.000 soba) i osam kampova. Ukupno je u tim objektima 14.200 smještajnih jedinica, što čini oko 10 posto ukupnih hrvatskih smještajnih kapaciteta. U svima je ukupno 2.800 zaposlenih, od čega 1.200 stalno i 1.600 sezonski.

Glavni cilj poslovanja "Valamara", po riječima predsjednika Uprave Miroslava Dragičevića, jest uspostava kvalitetnog, visoko specijaliziranog upravljanja hrvatskim hotelima i razvoj prepoznatljivog, konkurentnog hrvatskog hotelskog tržišnog imena (branda).

Za to će im, kako procjenjuje predsjednik Nadzornog odbora "Valamara" i član Uprave Dom holdinga Georg Eltz, trebati oko 10 godina. Sve to, kaže, mora pratiti obnova većine objekata na razinu tri i četiri zvjezdice, za što će se morati osigurati 30 do 40 tisuća eura po sobi te oko 50 tisuća eura po apartmanu. Uz vlastita sredstva koristit će se i krediti.

Eltz je tijekom susreta s novinarima kazao da je u zadnje tri godine već uloženo više od sto milijuna kuna u obnovu i tržišno repozicioniranje nekih objekata, poput Hotela Diamant u Poreču, dijela objekata Hotela Dubrovnik-Babin Kuk i drugih.

Prvi hoteli s brandom "Valamar" na tržištu bi se, kažu Eltz i Dragičević, mogli naći 2006, a najavljuju i mogućnost proširenja i na još neke hrvatske hotelske kuće, posebno u Dalmaciji i na otocima. Jedan od planova je, kažu, nametnuti se i izvan Hrvatske, posebno u mediteranskoj regiji.

Sjedište "Valamara" je u Zagrebu, zapošljava 30 domaćih i 20 inozemnih stručnjaka mlađe dobi, a uz Dragičevića Upravu čine još tri člana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙