FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Haludovo Malinska prvo polugodište poslovali s gubitkom

ZAGREB/MALINSKA, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Hoteli Haludovo Malinskad.d. na otoku Krku prvo su ovogodišnje polugodište završili s gubitkomu poslovanju od 11,7 milijuna kuna, što je u usporedbi sa istimprošlogodišnjim razdobljem za 25,8 posto veći gubitak.
ZAGREB/MALINSKA, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Hoteli Haludovo Malinska d.d. na otoku Krku prvo su ovogodišnje polugodište završili s gubitkom u poslovanju od 11,7 milijuna kuna, što je u usporedbi sa istim prošlogodišnjim razdobljem za 25,8 posto veći gubitak.

Ukupni su prihodi Hotela Haludovo u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, po financijskom izvješću dostavljenom Varaždinskoj burzi, iznosili 1,09 milijuna kuna, što je 40,4 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Istodobno, za 14,3 posto, na ovogodišnjih 12,8 milijuna kuna porasli su ukupni rashodi, pri čemu su financijski rashodi povećani za više od 300 posto, na 5,8 milijuna kuna. Od toga su kamate i ostali financijski rashodi rasli sa prošlogodišnjih 1,4 milijuna na ovogodišnjih 4,2 milijuna kuna.

Hotelski kompleks Haludovo, nekadašnji zaštitni turistički znak Malinske na otoku Krku, koji je imao oko 1500 kreveta, od 2002. radi samo djelomice (ugostiteljstvo u Ribarskom selu), a novi ruski vlasnici od tada najavljuju rekonstrukciju gotovo svih objekata zbog njihove dotrajalosti (izgrađeni su 1971.). Iako je dovršenje faze obnove prvih objekata najavljivano za ovu godinu, to se još nije dogodilo.

U sastavu Hotela Haludovo Malinska su kompleksi Haludovo i Marina-Slavija. U kompleksu Haludovo su (bila) dva hotela (Palace i Tamaris), Ribarsko selo, vile Haludovo i buffet Lido. Najavljivanim planom obnove predviđeno je uređenje hotela Palace s aneksom i Ribarskog sela. Hotel Tamaris je srušen, a umjesto njega predviđena je izgradnja novog sa 336 soba. Na mjestu vila Haludovo, koje su također predviđene za rušenje, izgradili bi se jednokatni apartmani, a u planu je i izgradnja novog objekta Marina, za oko 500 gostiju.

Od jeseni 2001. većinski vlasnički udjel u Hotelima Haludovo Malinska ima ciparska tvrtka u ruskom vlasništvu "Isleta Trading Limited" sa sjedištem u Nikosiji, kojoj je tadašnji PIF Velebit prodao 53,46 posto dionica za 17 posto njihove nominalne vrijednosti odnosno za oko 9 milijuna kuna. Danas ta tvrtka ima 55,47 posto dionica. Osim njih u vlasničkoj strukturi još je ruska kompanija "Soglasie" iz Moskve, sa 12,20 posto dionica, Ruskinja Ignatova Katerina iz Moskve ima 9,99 posto dionica, a 9,36 posto drži lihtenštajnska tvrtka "Boman Ag." Jadranski naftovod (JANAF) ima 3,72 posto dionica, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 1,63 posto, dok je ostali dionički udjel podijeljen na više od 950 malih dioničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙