FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP-Zagreb u prvom polugodištu poslovao s 12,5 milijuna kuna dobiti

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka za hotelijerstvo,ugostiteljstvo i turizam HUP-Zagreb d.d., u čijem je sastavu šestznačajnijih zagrebačkih hotela, prvo je ovogodišnje polugodišteposlovala s neto dobiti od 12,47 milijuna kuna, dok je u istomlanjskom razdoblju ta dobit iznosila 24,62 milijuna kuna, podaci su izfinancijskog izvješća te tvrtke dostavljenom Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Tvrtka za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam HUP-Zagreb d.d., u čijem je sastavu šest značajnijih zagrebačkih hotela, prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s neto dobiti od 12,47 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ta dobit iznosila 24,62 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi HUP-Zagreb u prvih šest ovogodišnjih mjeseci od 46,24 milijuna kuna, za 25,5 posto su manji nego u istom polugodištu prošle godine, pri čemu su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni 4 posto. Istodobno, u HUP-Zagreb smanjeni su i ovogodišnji ukupni rashodi, na 31,78 milijuna kuna ili za 11,3 posto u odnosu na lani. Od toga su materijalni troškovi i troškovi prodane robe manji 18,5 posto, troškovi osoblja 8,6 posto, a amortizacije 14,7 posto.

Osim šest zagrebačkih hotela (Sheraton hotel Zagreb, Opera, Panorama, International, Jadran i Zagreb) u sastavu HUP-Zagreb nalazi se još 20-ak drugih ugostiteljskih i uslužnih objekata u Zagrebu (restorani, slastičarnice, kavane, automat klubovi i kladionice). U svim je tim objektima ukupno zaposleno oko tisuću ljudi.

Hotelima Sheraton, Opera i Panorama upravlja američka hotelska korporacija "Starwood Hotels&Resorts Worldwide".

Tvrtka HUP-Zagreb je dioničko društvo sa više od 500 dioničara, a po podacima sa Zagrebačke burze najviše dionica, 35,98 posto i 12,45 posto, imaju Anđelko Leko odnosno Zdenko Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙