FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turisti u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci najviše u hotelima i kampovima

ZAGREB, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Od ukupno 2,8 milijuna turistakoliko je tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci registrirano uHrvatskoj polovica ih je boravila u hotelima, a slijede kampovi ukojima je bilo 15,4 posto turista.
ZAGREB, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Od ukupno 2,8 milijuna turista koliko je tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci registrirano u Hrvatskoj polovica ih je boravila u hotelima, a slijede kampovi u kojima je bilo 15,4 posto turista.

U te dvije vrste smještaja, po podacima Državnog zavoda za statistiku, u prvih je šest mjeseci ostvarena i većina turističkih noćenja - 7,55 milijuna ili 66,4 posto od ukupnih 11,3 milijuna noćenja. Pri tome je u hotelima ostvareno 44 posto od ukupnih noćenja, a u kampovima 22,3 posto.

I dok je u hotelima sa 1,4 milijuna turista ostvaren porast od 12 posto te sa 5,01 milijunom noćenja povećanje od 5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, kampovi su sa 441,4 tisuće posjetitelja zabilježili minus od 9 posto, a sa 2,5 milijuna noćenja pad od 3 posto.

Iza hotela i kampova su luke nautičkog turizma u koje je došlo 8 posto od ukupnih turista odnosno 229,8 tisuća ili 17 posto više nego lani. U tim je lukama ostvareno i 16 posto više noćenja, odnosno 327,7 tisuća čime se među smještajnim objektima nalaze na sedmom mjestu.

Privatni smještaj, odnosno kućanstva (sobe, apartmani, kuće za odmor) su na četvrtom mjestu po registriranim dolascima turista, koje je u šest mjeseci odabralo njih gotovo 200 tisuća ili 10 posto manje nego lani. Po noćenjima kućanstva su na trećem mjestu sa 1,08 milijuna noćenja, što je također pad u odnosu na lani, i to od 5 posto.

Apartmanska naselja su na petom mjestu sa 92 tisuće turista ili 4 posto više, ali su sa 502,5 tisuća noćenja zabilježili pad od 3 posto.

Po broju ostvarenih noćenja u prvih šest ovogodišnjih mjeseci slijede hotelska naselja, nekategorizirani objekti, apartmani, odmarališta, hosteli, lječilišta, brodske kabine, sobe za iznajmljivanje te drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙