FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI SOCIJALISTI PRIJETE ODBACIVANJEM EUROPSKOG USTAVA

PARIZ, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Francuska oporbenaSocijalistička stranka lobirat će protiv novog europskog ustava ako sereferendum o tom pitanju pretvori u plebiscit za politiku francuskogpredsjednika Jacquesa Chiraca, poručio je u četvrtak vođa strankeFrancois Hollande.
PARIZ, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Francuska oporbena Socijalistička stranka lobirat će protiv novog europskog ustava ako se referendum o tom pitanju pretvori u plebiscit za politiku francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, poručio je u četvrtak vođa stranke Francois Hollande.

U razgovoru za najnovije izdanje lista Le Novuel Observateur, Hollande je kazao kako osobno podržava ustav EU i želi da ga stranka na referendumu sazvanom za kraj godine podrži.

No, referendumi u Francuskoj često su nezahvalni jer ih glasači vole iskoristiti za izražavanje svojeg nezadovoljstva vladom, a ne za izjašnjavanje o pitanju koje im je postavljeno. Ugovor iz Maastrichta tako je 1992. jedva prošao.

"Socijalistička stranka odlučit će o svojem stajalištu o ustavu u prosincu. Nadam se da će reći 'da' Europi", rekao je. "No, ako se na kraju cijela stvar pretvori u odlučivanje o Chiracovoj budućnosti, neka ne bude iluzija - naš odgovor bit će 'ne', sa svim posljedicama koje to znači za nastavak njegova mandata", poručio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙