FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Ured Predsjednika RH reagirao je na navodnu uvredljivu izjavu člana MOO Antuna Vrdoljaka objavljenu u srijedu u jednom dnevnom listu, a Vrdoljak je izjavio da "njegova izjava za te novine ne postoji". Prema pisanju zagrebačkog dnevnika, Vrdoljak je predsjednika Mesića nazvao "onim špijunom" koji je otvarao haške procese, zbog čega mu neće osigurati ulaznice za finalnu utakmicu olimpijskog rukometnog turnira, bude li igrala Hrvatska. U priopćenju iz Ureda Predsjednika navodi se da "Vrdoljak očito prigovara Hrvatskoj zbog preuzetih međunarodnih obveza", koje uključuju odaziv pozivu ICTY-ja. Predsjednikov Ured smatra da bi ocjenu i komentar Vrdoljakova istupa trebali dati Hrvatski i Međunarodni olimpijski odbor.

ZAGREB - Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Stjepan Bačić izjavio je danas kako je u proteklih sedam mjeseci, zahvaljujući mjerama štednje, rast troškova u bolnicama stavljen pod nadzor, o čemu će više govora biti na sjednici Upravnog vijeća Zavoda idući tjedan. Izrazio je nadu da će bolnice u Koprivnici, Čakovcu i Bjelovaru, koje odbijaju potpisati ugovor sa HZZO-om, to učiniti i tako prihvatiti mjesečne bolničke limite koji su za oko 4,5 posto veći nego prošle godine. Izvanredno povećanje limita, međutim, nije moguće. Ne prihvate li bolnice nove ugovore, Zavod će im plaćati po starim ugovorima, rekao je Babić.

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo da će dužnosnicima koji mu do zakonskog roka nisu dostavili svoje imovinske kartice odrediti rok od još 15 dana da izvijeste o razlozima zbog kojih nisu ispunili svoju obvezu. Zakonski rok za predaju imovinskih kartica državnih, regionalnih i lokalnih dužnosnika istekao je 20. kolovoza, a dužnosnicima koji tu obvezu nisu ispunili, po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ne mogu se isplaćivati plaće. Doznaje se da je većina ministara i državnih dužnosnika dostavila svoje imovinske kartice, a da većina lokalnih dužnosnika nije.

ZAGREB - Direktor Alatnice u tvrtki "Đuri Đakoviću" Nikola Veočić danas je izvijestio da se rakete za protugradnu obranu servisiraju po planu, ustvrdivši da ta tvrtka nije odgovorna što nisu upotrebljavane protugradne rakete za nevremena prošlog vikenda kao što je to naveo direktor Državnoga hidrometeorološkog zavoda Branko Gelo na današnjoj konferenciji za novinare. Veočić je objasnio da je iz dinamike servisiranja vidljivo da su rakete u goričkom Radarskom centru vraćene prije gotovo mjesec dana i da su mogle biti upotrijebljene u zadnjem nevremenu u Brodskom Stupniku. "Rakete su sa servisiranja vraćane sukcesivno, a posljednjih je 248 Radarskom centru u Varaždinu vraćeno 16. kolovoza", tvrdi Veočić.

VIROVITICA - Virovitičko-podravska županija od Državnog hidrometeorološkog zavod zatražit će povrat 50.000 kuna jer ove sezone sustav obrane od tuče nije djelovao, odlučilo je na današnjoj sjednici Županijsko poglavarstvo. Nećemo doznačiti ni preostalih 70.000 kuna koliko još moramo doznačiti do kraja godine, a taj novac ćemo uložiti u uklanjanje šteta nastalih nakon nezapamćena olujnog nevremena u Orahovici, Čađavici i Mikleušu protekle subote, obrazložio je župan Ivan Begović. Virovitičko-podravska županija podupire zahtjeve za opozivom ravnatelja DHMZ-a dr. Branka Gele zbog neučinkovitosti sustava obrane od tuče.

ZAGREB - Podružnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu ocijenila je danas da tvrdnja direktora Zavoda Branka Gele kako je tijekom Domovinskog rata šteta od tuče bila manja za 61 posto jer se nisu koristile protugradne rakete "može uvjeriti samo naivne". Za Domovinskog rata skupljanje podataka o tuči nije bio prioritet, a cjelokupni sustav obrane od tuče radio je na obrani zemlje, naglasio je u priopćenju povjerenik SSSH-a Damir Ščavničar.

ZAGREB - Glavni direktor Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) Jacques Diouf, koji će od 26. do 27. kolovoza boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarat će s hrvatskim dužnosnicima o prehrambenoj sigurnosti i poljoprivrednom razvoju te učinkovitosti provedbe FAO projekata tehničke pomoći u Hrvatskoj. Razgovarat će se o suradnji između FAO i Hrvatske na bilateralnoj i multilateralnoj razini kao i o učvršćivanju odnosa na regionalnoj razini.

ZAGREB - Između Medaka i Ribnika u Ličko-senjskoj županiji danas je izbio požar na miniranom i nepristupačnom području gdje je, na oko 150 hektara, gorjela trava i nisko raslinje, no vatrogasci su uspjeli uz pomoć dva kanadera oko 18 sati lokalizirati požar, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar MUP-a i istaknuto da na požarištu dežuraju gasitelji. Požar, koji je danas izbio u Poljicama u Zadarskoj županiji, lokaliziran je oko 15 sati. U gašenju požara, koji je zahvatio 60 hektara trave i niskog raslinja, sudjelovalo je 20 vatrogasaca s devet vozila i kanader. Požarište se sanira, a vatrogasci još dežuraju na požarištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙