FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TUŽITELJSTVO ICTY-JA PROTIV PREBACIVANJA SUĐENJA PRLIĆEVOJ SKUPINI U ZAGREB

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Tužiteljstvo ICTY-ja usprotivit ćese prijedlogu Hrvatske da se suđenje optuženima za ratne zločineJadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Bruni Stojiću, Milivoju Petkoviću,Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću prebaci u Zagreb, rekao jeneimenovani sugovornik iz haškog tužiteljstva banjalučkim "Nezavisnimnovinama" u subotu.
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Tužiteljstvo ICTY-ja usprotivit će se prijedlogu Hrvatske da se suđenje optuženima za ratne zločine Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Bruni Stojiću, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću prebaci u Zagreb, rekao je neimenovani sugovornik iz haškog tužiteljstva banjalučkim "Nezavisnim novinama" u subotu.

"Razlozi za to jednaki su kao i kod odbijanja zahtjeva za puštanje na slobodu, tužiteljstvo smatra da bi Prlićeva skupina mogla utjecati na svjedoke ili skrivati dokaze, dok će dodatni problem u pogledu odlučivanja o ovom predmetu biti kako naći ratnu dokumentaciju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne", izjavio je listu neimenovani izvor.

Prema neslužbenim informacijama, prenosi list, hrvatska je vlast navodno zatražila da se šestorici optuženih bosanskohercegovačkih Hrvata sudi u Zagrebu, pozivajući se na izmijenjeni pravilnik suda koji omogućuje prepuštanje predmeta ne samo državi u kojoj je počinjen zločin, već i državama koje su ga voljne preuzeti.

U ministarstvu pravosuđa RH nisu imali nikakvih informacija o navodnom zahtjevu za prebacivanje suđenja šestorki u Zagreb, napominje list. "Zaista ne mogu komentirati te navode jer mi ne raspolažemo takvim informacijama", prenose "Nezavisne novine" izjavu Ankice Brobot iz hrvatskog ministarstva pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙