FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA BLIZU DOGOVORA S KINOM I JAPANOM OKO ULASKA U WTO

MOSKVA, 4. kolovoza 2004. (Hina/Rusija) - Rusija je blizu dogovora ouvjetima svog pristupanja Svjetskog trgovinskoj organizaciji (WTO) snekoliko trgovinskih partnera, uključujući Japan i Kinu, izvijestilaje danas novinska agencija Itar-Tass.
MOSKVA, 4. kolovoza 2004. (Hina/Rusija) - Rusija je blizu dogovora o uvjetima svog pristupanja Svjetskog trgovinskoj organizaciji (WTO) s nekoliko trgovinskih partnera, uključujući Japan i Kinu, izvijestila je danas novinska agencija Itar-Tass.

Rusija želi potpisati bilateralne sporazume sa svim svojim trgovinskim partnerima ove godine, utirući si put za članstvo u WTO-u početkom 2006. U svibnju je riješila glavnu poteškoću postizanjem sporazuma sa svojim najvećim trgovinskim partnerom, Europskom unijom.

Tass citira zamjenika ruskog glavnog trgovinskog pregovarača Andreja Kushnirenka, koji ističe da Rusija očekuje postizanje dogovora s Kinom, kao i Norveškom, Švicarskom i Islandom na pregovorima dogovorenim između 15. i 20. rujna.

Blizu postizanja sporazuma nalazi se i s Japanom te Južnom Korejom, koje su kao problem istaknule ruske uvozne carine na automobile. Ti pregovori mogli bi biti zaključeni u rujnu i listopadu.

U pregovorima sa SAD-om sporna pitanja uključivala su zaštitu intelektualnih prava, pristup ruskom bankarskom i osiguravajućem sektoru, kvote za uvoz mesa i uvozne carine na civilne zrakoplove, rekao je Kushnirenko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙