FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NAPETOSTI U BIH IZBORNI ADUT NACIONALNIH STRANAKA

ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Do izbora u listopadu svaki sukob napolitičkoj pozornici i svaka napetost u bosansko-hercegovačkom društvuizravno ide na ruku nacionalnim strankama, piše sarajevsko"Oslobođenje".
ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Do izbora u listopadu svaki sukob na političkoj pozornici i svaka napetost u bosansko-hercegovačkom društvu izravno ide na ruku nacionalnim strankama, piše sarajevsko "Oslobođenje".

Stvaranje straha i podgrijavanje animoziteta te negativnih osjećaja između etničkih skupina još se jednom koristi kao temeljna marketinška premisa i najjači izborni adut, "jer upalilo je toliko puta do sada pa zašto ne bi još jednom", primjećuje se u komentaru lista. Pred izbore u BiH ništa nova, nastavlja list, "ista ideja, isti način i isti mehanizmi, sve je to prozirno, naivno i amaterski, ali prolazi".

U Žepču su "Hrvati" presjekli dotok vode "Bošnjacima", u Livnu se potpisuje peticija za hrvatski kanal na FTV-u i kao "u grčkoj tragediji, svi vide da se tragedija približava, no ništa ne možemo promijeniti", piše dalje list. "Zar zaista ne možemo, zar će se dogoditi još jedna prizemna manipulacija", pita se list. Vlast koja ne može riješiti "ni jedan životni problem još će nas jednom preveslati pred izbore i umjesto da brani od ustanovljenih lopovluka i nemara za pljačku i prosipanje proračunskih sredstava, prodaje nam priču o simbolima, himni, nazivima i jeziku", stoji u tekstu.

SDA će do izbora "pucati" po RS-u i tražiti promjenu forme (naziva entiteta i simbola), pa čak i ukidanje RS-a. S druge strane branitelji srpstva i državnosti RS-a odgovorit će prijetnjom isključenja ministara SDA u vladi RS-a, "no u toj fingiranoj pucnjavi sve se zna jer će se trofejima okoristiti i jedni i drugi", piše sarajevski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙