FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA JAVNOST ZAOKUPLJENA PREDIZBORNIM PITANJIMA

ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Tko će s kime koalirati, hoće li sespojiti lokalni i predsjednički izbori, hoće li HDZ sadašnjempredsjedniku Stjepanu Mesiću suprotstaviti podpredsjednicu vladeJadranku Kosor, sažima sarajevsko "Oslobođenje" predizborna pitanjakoja ovih dana zaokupljaju hrvatsku javnost.
ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Tko će s kime koalirati, hoće li se spojiti lokalni i predsjednički izbori, hoće li HDZ sadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću suprotstaviti podpredsjednicu vlade Jadranku Kosor, sažima sarajevsko "Oslobođenje" predizborna pitanja koja ovih dana zaokupljaju hrvatsku javnost.

Stječe se dojam da vodeće hrvatske stranke i političari "opipavaju bilo" javnosti, puštajući "probne balone", kako bi na temelju reakcija izabrali najpovoljniju varijantu sljedećih poteza, bilježi sarajevski list.

Oporba je pribjegla koaliranju kao prokušanom receptu suprotstavljanja HDZ-u, ostavljajući pritom otvorenom i mogućnost da se u pojedinim sredinama stvore i šire koalicije budući da bi po nekim anketama peteročlana koalicija osvojila više glasova nego HDZ dok je zbroj mogućih glasova dva bloka manji, navodi list.

HDZ pak sumnja u takve ankete i siguran je da će potvrditi vlast u većem dijelu Dalmacije i Slavonije a računa i na osvajanje vlasti u Osijeku i Splitu, prenosi "Oslobođenje".

"Realno je očekivati da će HDZ ipak proširiti svoju lokalnu vlast", konstatira list, napominjući da drugi čovjek HNS-a Radimir Čačić ukazuje na jedan od ključnih razloga za mogući takav razvoj događaja, podsjećajući da je u sredinama s više socijalnih i ostalih problema daleko više onih koji ovise o državi pa će glasati za stranku na vlasti.

"Što se tiče predsjedničkih izbora, zasad se, osim aktualnog predsjednika, najavljuju samo 'prateći' kandidati", bilježi list, dodajući da se "glavni aduti, naravno, još kriju".

Aktualni hrvatski predsjednik "ne brine puno zbog toga već marljivo radi i putuje", napominje "Oslobođenje", ističući da Mesićevu metodu osvajanja "malog čovjeka", "namjerno ili slučajno (kao da u politici postoji slučaj!), koristi i Jadranka Kosor, koja pokojom (ženskom) suzom nastoji povećati 'skor' ali u svim mogućim anketama Mesić zasad i dalje uvjerljivo vodi", ističe "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙