FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HKDU izlazi na predsjedničke izbore sa svojim kandidatom

ZAGREB, 31. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija(HKDU) odlučila je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Senatastranke, da će na predsjedničke izbore izaći sa svojim kandidatom,priopćeno je iz HKDU-a.
ZAGREB, 31. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) odlučila je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Senata stranke, da će na predsjedničke izbore izaći sa svojim kandidatom, priopćeno je iz HKDU-a.

Senat HKDU-a je na sjednici utvrdio politiku i aktivnosti za pripremu predstojećih predsjedničkih i lokalnih izbora, a na idućoj sjednici bit će odlučeno tko će biti kandidat HKDU-a.

Također su izabrani dopredsjednici stranke - Vinko Mršić, Anto Kovačević, Luka Jukić i Ilija Rožić.

Također stranka je izrazila zadovoljstvo smanjivanjem kazne generalu Tihomiru Blaškiću, no ujedno postavlja pitanje je li on uopće trebao odgovarati na temelju apstraktne optužnice haaškog Tužiteljstva.

U priopćenju, što ga je potpisao predsjednik HKDU-a Petar Ćurlin, navodi se i da stranka osuđuje sve zločine, a zalaže se za individualizaciju krivnje, kako bi spriječilo stvaranje slike u javnosti da je hrvatska država stvorena na zločinu i da je hrvatski narod zločinački narod.

Također se podsjeća da se HKDU cijelo vrijeme tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj i rata u Bosni i Hercegovini zalagao za jedinstvenu BiH, sa tri ravnopravna konstituirajuća naroda, što je, ističe se, jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda i njegove kulture u BiH..

HKDU je izvanparlamentarna stranka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙