FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER SE SASTAO S TERZIĆEM I ČELNICIMA HDZ-A BIH

MOSTAR, 23. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski premijer i predsjednikHDZ-a Ivo Sanader razgovarao je odvojeno u petak navečer, prijeceremonije otvaranja Starog mosta u Mostaru, s bosanskohercegovačkimpremijerom Adnanom Terzićem, te s čelnicima HDZ-a BiH Barišom Čolakomi Draganom Čovićem.
MOSTAR, 23. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader razgovarao je odvojeno u petak navečer, prije ceremonije otvaranja Starog mosta u Mostaru, s bosanskohercegovačkim premijerom Adnanom Terzićem, te s čelnicima HDZ-a BiH Barišom Čolakom i Draganom Čovićem.

Premijer Sanader nakon kratkih odvojenih susreta nije dao izjavu, a glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je za Hinu kako se razgovaralo o svim važnim pitanjima za dvije zemlje, ne preciziravši o kojim je konkretno pitanjima riječ.

Dodao je kako će početkom jeseni dvije države uspostaviti posebna tijela koja će raditi na približavanju stajališta oko svih otvorenih pitanja.

Predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak je nakon razgovora sa Sanaderom potvrdio kako je hrvatski premijer dao potporu toj stranci pred nastupajuće općinske izbore u BiH.

Prema Čolakovim riječima, razgovaralo se i o inicijativi HDZ BiH o preustroju zemlje. Čelnici najsnažnije stranke bosanskohercegovačkih Hrvata zatražili su od Sanadera da podupre inicijativu o utemeljenju zasebnog hrvatskog televizijskog kanala na državnoj televiziji BiH.

Hrvatski premijer će zajedno s predsjednikom Stjepanom Mesićem nazočiti večerašnjoj ceremoniji otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙