FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRŽANA 2. SJEDNICA VIJEĆA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA

ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Vijeća za zaštitu potrošača nasvojoj je drugoj sjednici, održanoj danas u Ministarstvu gospodarstva,rada i poduzetništva, raspravljalo o izmjenama nacrta Nacionalnogprograma zaštite potrošača koje su članovi predložili nakon prvesjednice Vijeća.
ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Vijeća za zaštitu potrošača na svojoj je drugoj sjednici, održanoj danas u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, raspravljalo o izmjenama nacrta Nacionalnog programa zaštite potrošača koje su članovi predložili nakon prve sjednice Vijeća.

Kako je priopćeno iz Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, Ilija Rkman iz Saveza potrošača "Potrošač" predložio je da se u tom programu naglasi zaštitu ljudskog dostojanstva potrošača. Naglasio je kako je u Programu potrebno dati čvršće odrednice o potrebi edukacije mladih o pravima i statusu potrošača.

Također je predložio da se od jeseni pokrene specijalizirana emisija o zaštiti potrošača na Hrvatskoj televiziji u cilju boljeg informiranja i educiranja građana o toj problematici. Jedina mogućnost financiranja takve emisije, kazao je Rkman, jest da je producira sama Hrvatska televizija.

Vesna Brčić - Stipčević iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača naglasila je kako bi se u kontekstu financiranja aktivnosti kojima se štite prava potrošača trebala izdvajati i sredstva Hrvatske lutrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙