FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za zaštitu potrošača podržalo prijedlog da Zagrepčani od 1. kolovoza plaćaju skuplje usluge Čistoće

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu potrošača GradaZagreba na današnjoj je sjednici podržalo prijedlog Trgovačkogadruštva Čistoća d.o.o. o povećanju cijene usluga sakupljanja i odvozakomunalnoga otpada za domaćinstva u prosjeku za 15 posto s primjenomod 1. kolovoza ove godine.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba na današnjoj je sjednici podržalo prijedlog Trgovačkoga društva Čistoća d.o.o. o povećanju cijene usluga sakupljanja i odvoza komunalnoga otpada za domaćinstva u prosjeku za 15 posto s primjenom od 1. kolovoza ove godine.

To pak znači da bi se za stan prosječne veličine od 60 četvornih metara tjedni troškovi odvoza otpada (odvoženje tri put tjedno) povećali za pet kuna i osam lipa, odnosno mjesečno povećanje troškova iznosilo bi 20 kuna i 32 lipe, stoji u u današnjem priopćenju Vijeća za zaštitu potrošača što ga je potpisao predsjednik toga vijeća Gordan Hanžek.

Dodaje se da je nakon provedene rasprave i glasovanja Vijeće s pet glasova za i četiri protiv dalo pozitivno mišljenje Gradskom poglavarstvu za donošenje zaključka o davanju prethodne suglasnosti Trgovačkom društvu Čistoća d.o.o. za spomenuto prosječno 15-postotno povećanje cijena usluga za zagrebačka domaćinstva.

Ističe se kako je Vijeće donijelo i jednoglasan zaključak da će zbog interesa javnosti njihove sjednice ubuduće biti javne uz prethodnu obavijest o njihovu održavanju sjednica putem Službe za informiranje i odnose s građanima.

Osim toga, Vijeće je preporučilo Gradskom poglavarstvu da trgovačka društva Čistoća d.o.o. i ZGOS d.o.o. pristupe sustavnoj edukaciji građana i dizanju ekološke svijesti u postupanju s otpadom, uvođenje sustava naplate odvoza glomaznoga iz domaćinstva od korisnika, kao i stvaranje mogućnosti za uvođenje konkurencije u pružanju usluga sakupljanja i odvoza komunalnoga otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙