FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga Vicka Kapetanovića "Kristu suobličen, život i vrline fra Ante Antića (1893.-1965.)"

ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Nakladnici Katolički bogoslovnifakultet Sveučilišta u Splitu i Vicepostulatura o. fra Ante Antića uZagrebu objavili su knjigu Vicka Kapetanovića "Kristu suobličen, životi vrline fra Ante Antića (1893.-1965.)", izvijestila je Informativnakatolička agencija - IKA.
ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Nakladnici Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu i Vicepostulatura o. fra Ante Antića u Zagrebu objavili su knjigu Vicka Kapetanovića "Kristu suobličen, život i vrline fra Ante Antića (1893.-1965.)", izvijestila je Informativna katolička agencija - IKA.

Knjiga je dokumentirani životopis sluge Božjega fra Ante Antića i dio je dokumentacije o životu, krjepostima i glasu svetosti sluge Božjega koja se na proučavanje dostavlja Kongregaciji za kauze svetih u Vatikanu.

Knjiga je podijeljena na sedam poglavlja koja obrađuju Antićevo podrijetlo, odgoj i obrazovanje, život i rad između dva svjetska rata, vrijeme krvi i komunizma, njega kao učitelja i priređivača priručnika za duhovni život, te poglavlja Božji pohod i nebeski zagovornik.

U knjizi su također objavljeni popis kratica, uvod, zaključak, popis literature.

Knjiga je prevedena na talijanski jezik i trebala bi biti objavljena kao posljednji dio Positia, odnosno dokumentacije koja se dostavlja Kongregaciji za kauze svetih u Vatikanu, prenosi IKA i dodaje kako su recenzenti knjige Cristoforo Bove i Franjo Emanuel Hoško.

Vicko Kapetanović je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙