FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: NA JADRANU 1 POSTO VIŠE GOSTIJU NEGO LANI

ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Na hrvatskoj se Jadranu početkomovog, posljednjeg tjedna u srpnju, konačno bilježi blago povećanjeukupnog broja turista u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.
ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Na hrvatskoj se Jadranu početkom ovog, posljednjeg tjedna u srpnju, konačno bilježi blago povećanje ukupnog broja turista u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U jadranskim turističkim odredištima trenutno se odmara 526.425 turista, što u odnosu na isto vrijeme prošle godine predstavlja porast od 1 posto, objavila je danas Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U usporedbi pak sa tjednom prije, broj je gostiju povećan za 11,4 posto ili za oko 54 tisuće turista.

Prema podacima koje su na jučerašnji dan prikupile turističke zajednice, stranih je gostiju na Jadranu trenutno 465.347, a domaćih 61.078.

U Istri je trenutno 172.967 turista, što predstavlja porast od 2 posto, a na području Kvarnera 126.967 ili 1 posto više. Od toga je u Primorskoj-goranskoj županiji 113.631 ili 1 posto više gostiju, a u Ličko-senjskoj njih 13.336 ili 9 posto više.

Na području Dalmacije odmara se najveći broj gostiju - njih ukupno 226.491 ili 1 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše je turista pritom registrirano na području Splitsko-dalmatinske županije, i to 81.398 ili 7 posto više nego lani.

Zadarska županija, po podacima HTZ-a, trenutno bilježi 8 posto manje gostiju nego lani, odnosno njih 72.282, dok u Šibensko-kninskoj županiji ljetuje 40.439 turista ili 2 posto više nego na početku zadnjeg tjedna prošlogodišnjeg srpnja.

Na području Dubrovačko-neretvanske županija registrirana su 32.372 gosta ili 4 posto više nego u isto vrijeme lani.

U HTZ-u napominju kako je riječ o prethodnim podacima koji služe kao indikator trenutnog stanja broja gostiju, te u pravilu ne pokazuju točan broj gostiju u cijelom tjednu ili mjesecu.

Podaci prikupljeni u turističkim zajednicama prethode službenim podacima koje objavljuje Državni zavod za statistiku, navode u HTZ-u.

Dodaju kako će tek kumulativni podatak o broju gostiju i ostvarenim noćenjima u mjesecu srpnju, kao i kumulativni podaci od siječnja do kraja srpnja pokazati ostvareni rezultat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙