FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIM SA SUVENIRIMA, TURISTI SE KUĆI VRAĆAJU I SA SPOLNIM BOLESTIMA

LONDON, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Mlađi i stariji turisti kojiodlaze na tzv. seks-turizam vraćaju se s egzotičnih putovanja storbama punih suvenira, no neke od njih na putovanje podsjećaju spolnebolesti, poput sifilisa ili HIV infekcije.
LONDON, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Mlađi i stariji turisti koji odlaze na tzv. seks-turizam vraćaju se s egzotičnih putovanja s torbama punih suvenira, no neke od njih na putovanje podsjećaju spolne bolesti, poput sifilisa ili HIV infekcije.

"Brojni turisti tijekom putovanja održavaju spolne odnose s novim partnerima i izlažu se riziku oboljenja od spolno prenosivih bolesti", rekla je dr. Karen Rogstad iz Kraljevske bolnice u Sheffieldu.

"Čini se da su putovanja po svijetu odgovorna za zasad rijetke, ali sve brojnije slučajeve zaraze spolno prenosivim bolestima u Velikoj Britaniji", dodala je.

U jednom je istraživanju tako navedeno da u Britaniji 21 posto zaraza sifilisom dolazi od spolnih kontakata u inozemstvu, kao i devet posto oboljenja od gonoreje.

"U razdoblju od 2000. do 2003. godine, čak se 69 posto Britanaca oboljelih od spolnih bolesti zarazilo izvan domovine. Isto vrijedi i za 25 posto žena zaraženih HIV virusom. Od toga je petina slučajeva zabilježena nakon putovanja na Tajland", ističe dr. Rogstad.

Ona vjeruje da se taj broj može smanjiti edukacijom turista o zdravstvenim rizicima putovanja u inozemstvo, preventivnim cijepljenjem ili pružanjem dodatnih informacija o odredištu u koje su se uputili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙