FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL ZAHVALIO MAĐARSKOJ ZBOG VOJNOG SUDJELOVANJU U IRAKU

BUDIMPEŠTA, 27. srpnja 2004. (Hina/AP) - Američki državni tajnik ColinPowell zahvalio je u utorak Mađarskoj na slanju vojnika u Irak iizrazio nadu da će tamošnji parlament pristati produžiti njihov mandati nakon najavljenog datuma povlačenja krajem godine.
BUDIMPEŠTA, 27. srpnja 2004. (Hina/AP) - Američki državni tajnik Colin Powell zahvalio je u utorak Mađarskoj na slanju vojnika u Irak i izrazio nadu da će tamošnji parlament pristati produžiti njihov mandat i nakon najavljenog datuma povlačenja krajem godine.

Powell je u razgovoru za jutarnju emisiju mađarske televizije pohvalio mađarsku ustrajnost u Iraku i "volju za ostankom usprkos stalnoj prijetnji". Prethodno nije mogao suzdržati bijes zbog odluke Filipina da povuče svoj kontigent iz Iraka.

Američki dužnosnik je Mađarskoj izrazio zahvalnost ne samo zbog 354 vojnika raspoređenih u Iraku već i zbog 27 vojnika u misiji u Afganistanu. Objasnio je da je Iraku i Afganistanu zbog nadolazećih izbora prijeko potrebna sigurnost, jer je, kako je istaknuo Powell, "nije cilj ostaviti tirane na vlasti već ih iste lišiti".

Američki državni tajnik će tijekom dana u Budimpešti razgovarati s mađarskim ministrom vanjskih poslova Laszlom Kovacsem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙