FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKI TURIZAM IMAT ĆE NAJVEĆE KORISTI OD PROŠIRENJA EU

BUDIMPEŠTA, 26. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Turističke industrijeMađarske i Poljske mogle bi imati najviše koristi od proširenjaEuropske unije (EU) među njezinim novim članicama, objavio je mađarskidnevni list Magyar Hirlap.
BUDIMPEŠTA, 26. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Turističke industrije Mađarske i Poljske mogle bi imati najviše koristi od proširenja Europske unije (EU) među njezinim novim članicama, objavio je mađarski dnevni list Magyar Hirlap.

Navodeći nedavno objavljeno istraživanje Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC), taj dnevni list istaknuo je da svaki turist koji posjeti 'staru Europu' u prosjeku potroši 950 eura, dok Mađarska ostvaruje svega 300 eura prihoda po turistu. To je i mnogo manje od prosjeka u 10 novih država članica EU, koji iznosi 452 eura.

U WTTC-u očekuju da se mađarski turistički prihodi udvostruče u idućih šest godina. Ključna za njihov rast trebala bi biti suradnja između privatnog i državnog sektora u poboljšanju turističke infrastrukture u obliku javno-privatnih partnerstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙