FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUDIMPEŠTA: "AGROKOR" VLASNIK DVIJE TVORNICE U MAĐARSKOJ

MAĐARSKA, 12. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik koncerna Agrokor IvicaTodorić objavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Budimpeštida je Agrokor u proteklih mjesec dana kupio dvije mađarske tvornice -tvornicu mineralne vode Fonyodi te tvornicu sladoleda Baldauf, u štoje Agrokor investirao oko 20 milijuna eura.
MAĐARSKA, 12. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić objavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Budimpešti da je Agrokor u proteklih mjesec dana kupio dvije mađarske tvornice - tvornicu mineralne vode Fonyodi te tvornicu sladoleda Baldauf, u što je Agrokor investirao oko 20 milijuna eura.

Dodao je kako u naredne tri godine u punionicu mineralne vode planiraju uložiti 30 do 40 milijuna eura.

Tvornica Baldauf smještena je u okolici Budimpešte i treći je proizvođač u segmentu obiteljskog sladoleda u Mađarskoj, a prošle je godine proizvela i prodala sedam milijuna litara sladoleda.

Tvornica vode Fonody nalazi uz obalu jezera Balaton i drži oko 13 do 15 posto tržišta vode u zemlji. Obje tvornice zapošljavaju oko 50 ljudi.

Iako Agrokor u Mađarskoj ima osnovanu tvrtku već deset godina tek se nakon dugotrajnog ispitivanje tržišta odlučio na izlazak na to tržište i i to kroz akvizicije, kazao je Todorić. Na taj se način željelo skratiti vrijeme potrebno za stjecanje određenih tržišnih udjela, dok se s druge strane stjecanjem statusa domaće kompanije i investiranjem želi stvoriti bazu za više oblike suradnje na mađarskom tržištu i nastaviti ulagati, kazao je Todorić.

Usporedo s ulaganjima u mađarsku punionicu mineralne vode Agrokor je započeo i izvoziti izvorsku vodu Jana u Mađarsku i to kroz distributivni kanal naftne kompanije MOL. Jana se tako danas može naći na benzinskim crpkama MOL-a.

Todorić je rekao i kako će se suradnja sa Mađarskom produbljivati. S tim je u vezi iznio podatak da Hrvatska danas sa Slovenijom ima pet puta veću gospodarsku suradnju nego sa Mađarskom koja je daleko veće tržište.

Akvizicijom u Mađarskoj Agrokor ostvaruje jedan od svojih strateških ciljeva širenje na regionalnim tržištima i postajanja vodeće regionalne kompanije u biznisu sa hranom.

Todorić je kazao i kako je Agrokor lani ostvario ukupni promet od 1,5 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙