FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 27. SRPNJA

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 27. srpnja.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. srpnja.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva organizira sastanak s gospodarstvenicima iz drvnog sektora i sektora proizvodnje namještaja s ciljem redefiniranja udruživanja u drvnom sektoru. Ministarstvo ocjenjuje da je u ovim gospodarskim granama očita rascjepkanost i razjedinjenost, te da je prisutno nezadovoljstvo radom postojećih udruženja i asocijacija, pa ovaj sastanak saziva radi redefiniranja udruživanje u tim djelatnostima, želeći stvoriti pretpostavke za uspostavu novih odnosa i međusobne koordinacije među poduzetnicima. Prije sastanka održat će se konferencija za novinare na kojoj će, uz temu udruživanja u drvnom sektoru, biti riječi i o ulozi Hrvatskog dizajn centra u razvoju drvne industrije. Bit će predstavljeni i izabrani radovi projekta "Dizajn za održivi razvoj" Hrvatskog dizajnerskog društva, Hrvatskog dizajn centra i Centra za razvoj i promicanje drvne industrije Rijeka (10,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78 - Staklena dvorana, II kat).

ZAGREB - U svibnju su u Hrvatskoj blokirane žiro računa imale 20.432 pravne osobe, sa ukupno, 31.935 zaposlenih, a nepodmireni nalozi za plaćanje iznosili su ukupno 11,9 milijardi kuna. Kako pokazuju podaci Financijske agencije u odnosu na mjesec prije iznos dospjelih nepomirenih obveza smanjen je za 268 milijuna kuna ili za 2,2 posto, za 1 posto manje je blokiranih pravnih osoba, dok je blago porastao, za 0,7 posto, broj zaposlenih u insolventnim tvrtkama. U svibnju je broj pravnih osoba s blokiranim žiro računima pao dvadeset i prvi uzastopni mjesec zaustavivši se na 20,4 tisuće, najmanjoj razini od prosinca 1997. godine, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".

ZAGREB - U Hrvatskoj je po najnovijim podacima s kraja svibnja ove godine bilo registrirano ukupno 1.310.726 osobnih vozila, što je za 50.793 automobila ili za 4 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Proizlazi da u Hrvatskoj jedan osobni automobil 'dolazi' na oko 3,3 stanovnika. Po privremenim podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku pozivajući se na podatke Ministarstva unutarnjih poslova, u vlasništvu fizičkih osoba krajem svibnja bilo je 1.210.131 vozila. Usporedbe s podacima objavljenim prije godinu dana pokazuju da je broj vozila građana povećan za 36,4 tisuća ili 3,1 posto. U vlasništvu pravnih osoba je pak 100.595 osobnih vozila, što je za 14,4 tisuće automobila ili za 16,7 posto više nego krajem svibnja lani.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙