FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 15. SRPNJA

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 15. srpnja
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. srpnja

ŽUTA LOKVA - U promet će biti pušteno novih 27 kilometara autoceste Zagreb - Split i to dionice od južnog portala tunela Mala Kapela do Žute Lokve, duljine 15,5 kilometara, te od čvora Perušić do čvora Gospić, duljine 11,3 kilometra. Te će dionice u promet pustiti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Zajedno sa 105 kilometara autoceste Zagreb - Split, koji su pušteni u promet 30. lipnja i ovih novih 27 kilometara, od sutra će vozači moći koristiti 132 kilometara od ukupno planiranih 177 kilometara te autoceste za ovu godinu. Kako bi se realizirao plan izgradnje autoceste Zagreb - Split za 2004. potrebno je još dovršiti i pustiti u promet 45 kilometara od Žute Lokve do čvora Perušić (Izjave za novinare predviđene su u 11,00 sati u Žutoj Lokvi, od kuda kreće obilazak trase do Gospića do 13 sati).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Privredni vjesnik organiziraju promociju tradicionalnog izdanja Privrednog vjesnika "Rang lista hrvatskih banaka za 2003. godinu". Na prezentaciji se očekuje nazočnost ministra financija Ivana Šukera (11,00 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković na konferenciji za novinare izvijestit će o daljnjim aktivnostima vezanim za problematiku GMO sjemena. Ministar Čobanković na konferenciji za novinare, održanoj u utorak, izjavio je kako je sjeme hibridnog kukuruza, za koje je analizom utvrđeno da sadrži GMO, uvezla tvrtka Pioneer sjeme iz Zagreba. Kako je kazao ministar, sjeme je proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama, u Hrvatskoj je prodano 1.750 vrećica tog sjemena, a procjenjuje se da je njime zasijano oko 2.000 hektara kukuruza. (10,00 sati, MPŠVG, Vukovarska 78).

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi bit će potpisan Ugovor o uvrštenju 15 milijuna eura vrijednog izdanja korporativnih obveznica Atlantic grupe u najvišu kotaciju "Službeno tržište" (9,30 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200).

ZAGREB - Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika predstavit će Odbor za međunarodnu suradnju i promociju izvoza. Predsjednik odbora Željko Ivančević i član Orsat Miljanić najavit će buduće aktivnosti toga tijela (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici Sajma Klagenfurt najavit će na konferenciji za novinare Međunarodni sajam drvne industrije Klagenfurt koji će se održati od 26. do 29. rujna. Očekuje se da će na sajmu sudjelovati preko 400 izlagača iz 14 zemalja (11,00 sati, Zagrebački velesajam, Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Generalno predstavništvo Kölnskog i Düsseldorfskog sajma (Köln Messe i Düsseldorf Messe) na susretu s novinarima najavit će sajmove u Kölnu i Düsseldorfu, s posebnim osvrtom na Sajam za opremanje uredskih prostora i management "Orgatec" u Kölnu te sajmove hotelijerstva i gastronomije, mliječnih proizvoda i prerađevina u Düsseldorfu (13,00 sati, Restoran "K pivovari", Ilica 222).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙