FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 13. SRPNJA

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 13. srpnja.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 13. srpnja.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković održat će tiskovnu konferenciju na kojoj će govoriti o modelu otkupa pšenice, te o provedenoj analizi uzoraka sjemenske soje i kukuruza za analizu GMO (12, 45 sati). Ministar će također održati sastanak na temu otkupa pšenice ovogodišnjeg roda s predstavnicima udruga, zadruga, organizatora sjetve i otkupa, te gospodarskih komora Osijeka i Zagreba (13 sati, Ministarstvo, Vukovarska 78).

ZAGREB - Zagrebačko predstavništvo tvrtke Philips Electronics predstavit će na konferenciji za novinare financijske rezultate korporacije Philips u drugom kvartalu 2004. godine. (14,00 sati, Hotel Arcotel Allegra, Branimirova 29)

ZAGREB - Predstavnici AZ obveznog i dobrovoljnih mirovinskih fondova predstavit će na susretu s novinarima poslovne aktivnosti fondova u prvoj polovici ove godine (15,00 sati, restoran Šestinski Lagvić, Šestinski Vijenac b.b.)

ZAGREB - Prema programu razvitka govedarske proizvodnje Hrvatska bi u narednih pet godina trebala povećati proizvodnju mlijeka sa sadašnjih 700 milijuna litara na 1,2 milijarde litara, za što je nužno povećati veličinu farmi, poboljšati njihovu opremljenost i tehnološku razinu te osigurati uvjete za nabavku potrebnog broja kvalitetnih junica. Ciljevi Programa, koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, su osiguranje veće konkurentnosti domaće proizvodnje, povećanje njezinog obujma te prilagodba standardima Europske unije (EU). Prema tom bi se programu do 2008. godine podiglo 1.200 novih mliječnih farmi, prosječnog kapaciteta od 40 krava, obnovilo bi se, odnosno adaptiralo postojećih 6.000 farmi koje prosječno imaju 15 krava te bi se podiglo 228 novih farmi proizvodnog sustava krava-tele s prosječno 60 krava.

ZAGREB - Krediti poduzećima poslovnih banaka u Hrvatskoj u prvom ovogodišnjem tromjesečju, prvi put nakon dvije godine, ostvarili su nešto brži rast, od 1,1 posto, od kredita stanovništvu koji su povećani za 1 posto u odnosu na kraj prošle godine. Ovaj podatak ne mora nužno značiti promjenu poslovne politike banaka koje su se u posljednje dvije godine orijentirale na financiranje stanovništva zbog izdašnijih prinosa i prihvatljivog rizika, napominju analitičari Hrvatske narodne banke. Krediti stanovništvu na kraju ožujka iznosili su 55,5 milijardi kuna, pri čemu su ostvarili godišnji rast (u odnosu na isto prošlogodišnji mjesec) od 19 posto. U distribuciji kredita stanovništvu, sa udjelom od 48,1 posto ili 26,5 milijardi kuna, prevladavaju ostali krediti u što su uključena i prekoračenja po tekućim računima građana. Analitičari HNB-a procjenjuju da je gotovo dvije trećine kredita stanovništvu namijenjeno izravnom ili neizravnom financiraju potrošnje, pretežno uvoznih dobara.

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom prvih pet mjeseci ove godine boravilo 12 posto više turista nego u isto vrijeme prošle godine, a njih 184.242 ostvarilo je 319.617 noćenja, što je porast od 4 posto, podaci su zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Stranih je turista u Zagrebu u prvih pet mjeseci bilo 61 posto ili 112.780, što je za 18,3 posto više nego lani, a sa 202.314 noćenja zabilježili su porast od 6,4 posto. Domaći su turisti sa 71.462 dolazaka zabilježili porast od 2,6 posto, dok je njihovih 117.303 noćenja svega 0,6 posto više.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙