FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 20. srpnja

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 20. srpnja.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. srpnja.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisat će izmjene i dopune Ugovora o koncesiji i ostale prateće ugovore za projekt autoceste Zagreb - Macelj. Svečanosti potpisivanja prisustvovat će i čelni ljudi tvrtke Autocesta Zagreb - Macelj. Vlada je na svojoj prošloj sjednici donijela Izmjenu odluke o dodjeli koncesije za građenje, gospodarsko korištenje i održavanje autoceste Zagreb - Macelj na 28 godina trgovačkom društvu Autocesta Zagreb - Macelj d.o.o. U tom društvu, Republika Hrvatska ima 49 posto udjela, a njemačka tvrtka Walter Motorways, koju čine Walter Bau i Strabag 51 posto. Po autocestom Zagreb -Macelj podrazumijeva se odsječak autoceste od Jankomira do Macelja u ukupnoj dužini od 59,3 kilometra. (18,00 sati, Hotel Opera, Kristalna dvorana, Kršnjavog 1).

ZAGREB - U povodu izdavanja obveznicima Grada Zadra, Hypo Alpe Adria banka organizira konferenciju za novinare (11,00 sati, Zadarski klub, Ivana Kukuljevića 8).

KOSTRENA - Skupština vjerovnika brodogradilišta Viktor Lenac d.d. u stečaju trebala bi odlučivati o prijedlogu Odbora vjerovnika da se oglasi prodaja brodogradilišta na neobvezujećem međunarodnom natječaju. Po prijedlogu Odbora vjerovnika, brodogradilište bi bilo ponuđeno na pojedinačnu prodaju pogona u Martinšćici i Vranjicu te doka 11 radi ispitivanja tržišta.

ZAGREB - Najveća koncentracija poslovnih jedinica hrvatskih banaka bilježi se u Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu, gdje se nalazi 190 poslovnih jedinica ili 18,6 posto od ukupno 1.022 koliko ih u Hrvatskoj ima sve banke, njih 41, podaci su iz najnovijeg Biltena o bankama Hrvatske narodne banke (HNB). Prema tim podacima s kraja 2003. godine, slijede Promorsko goranska i Splitsko-dalmatinska županija sa po 124 poslovne jedinice (12,1 posto) te Istarska sa 110 (10,8 posto) poslovnih jedinica hrvatskih banaka. To znači da je u pet hrvatskih županija krajem prošle godine poslovalo više od polovice, točnije 53,6 posto svih podružnica i poslovnica banaka. Među županijama s najmanjim brojem poslovnica su Ličko-senjska, sa 14 (1,4 posto) te Vukovarsko-srijemska županija sa 18 (1,8 posto) poslovnih jedinica.

ZAGREB - U Hrvatskoj se, po podacima resornog Ministarstva poljoprivrede, godišnje proizvede 450.000 tona brašna raznih tipova, a od prošlog tjedna, 15. srpnja, svaka količina koja izlazi iz mlinova mora imati evidencijsku markicu. Zakon o posebnim uvjetima stavljanja brašna na tržište donesen je još u travnju ove godine s ciljem uvođenja reda na tržište brašna, a početkom srpnja objavljen je i Pravilnik kojim je to regulirano. Po nekim procjenama, na tržištu brašna godišnje se "na crno" 'okrene' oko dvije milijarde kuna. Zbog toga je i zakonom izrijekom definirano da će za brašno koje neće imati evidencijsku markicu nakon 15. srpnja uslijediti za prekršitelje, osim novčanih, i kazne zabrane djelatnosti od tri mjeseca do godine dana.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙