FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Varaždinski policajac Mladen Šinko (39) kojeg se sumnjiči da je s kolegom Goranom Hudoletnjakom (28) teško ozlijedio mladića Miljenka Hipa, pokušavajući od njega tijekom saslušanja iznuditi iskaz, predao se danas varaždinskoj policiji, nakon čega je pritvoren, izvijestila je Policijska uprava varaždinska. Šinko se u pratnji svog odvjetnika pojavio u policijskoj postaji u 13,35 sati, a u 14 sati je po nalogu varaždinskog Općinskog suda sproveden u tamošnji Okružni zatvor.

VINKOVCI - Na međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima Bajakovu i Tovarniku policajci i carinici jučer su u dva osobna automobila na ulazu u Hrvatsku pronašli 1270 kutija cigareta, priopćila je danas vukovarsko-srijemska Policijska uprava. Carinici su na prijelazu Bajakovu jučer u 10,40 sati u osobnom automobilu opelu omegi austrijskih registarskih oznaka, koji je vozio državljanin Srbije i Crne Gore, pronašli 1150 kutija cigareta "Memphis" bez markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Na prijelazu Tovarniku sinoć oko 20 sati carinici su u suradnji s policijom u osobnom automobilu hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljala hrvatska državljanka, pronašli 120 kutija cigareta "Ronhill", također bez markica Ministarstva financija.

PULA - Dvoje starijih kupača utopilo se jučer na plažama u Umagu i Poreču, izvijestila je danas istarska policija. Slučajni prolaznici pronašli su mrtvu stariju ženu jučer ujutro u 6,40 sati na plaži blizu šetališta Vladimira Gortana i zabavnog centra u Umagu. Policija je očevidom utvrdila da je riječ o 74-godišnjoj Mari Lozančić iz Umaga. Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a utvrđeno je da se utopila. Na porečkoj plaži jučer u 18,15 sati utopio se 71-godišnji Ljupčo Postolov iz Poreča. Unatoč liječničkoj pomoći i reanimaciji, nesretni kupač umro je u 18,50 sati.

PULA - Ministarstvo mora, prometa, turizma i razvitka izvijestilo je da je u uvali Koromačnome na otoku Cresu jutros poginuo 56-godišnji ronilac Peter Binder, a blizu mjesta Verude talijanski ronilac. Od policije se doznaje da je riječ o muškarcu u dobi oko 65 godina koji je stradao roneći na području Premanture. Nakon kobnog urona i akcije spašavanja hitno je prevezen u marinu Verudu. Ondje ga je, prema podacima pulske Lučke kapetanije, trebala preuzeti ekipa barokomore "Oxy" iz Pule, no umro je u 10,15 sati.

KARLOVAC - Karlovačka policija izvijestila je danas o dvjema nesvakidašnjim krađama - iz bivšega hotela "Central" nepoznati je lopov ukrao 40 radijatora za centralno grijanje i dijelove ljevane ukrasne ograde, a 23-godišnjak je srušio dva električna stupa u Lasinji Sjenjičaku, te je s njih izrezao i uzeo oko osam kilograma aluminijsko-čeličnog vodiča. Nestanak radijatora i dijelova ukrasne ograde bivšega hotela "Central" u Haulikovoj ulici otkriven je jučer, a policija je izvijestila da je krađu prijavio suvlasnik hotela Josip Bogović, koji je radijatore posljednji put vidio u rujnu prošle godine. Procjenjuje se da je vrijednost ukradenih radijatora i ograde oko osam tisuća kuna.

SINJ - Podizanjem zastave na jarbol i programom sinjskih glazbenika večeras je na Trgu kralja Tomislava u središtu Sinja počelo sinjsko kulturno ljeto pod nazivom "Dani alke i Velike Gospe". Narednih 20-ak dana, koliko će ta tradicionalna manifestacija trajati, na programu je, osim središnjih događaja - alkarskih svečanosti i natjecanja kopljanika, te blagdana Velike Gospe, koji se u Sinju slavi i kao dan grada - nekoliko kazališnih predstava, više izložaba, koncerata, predstavljanja knjiga te sportskih turnira i utakmica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙